Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κάηκε η ...γούνα του του καταΚαημμένου - Έφυγε κι ο Δ.Σταμάτης

Παραιτήθηκε πριν από λίγο και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Σταμάτης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.


Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του:
Κύριε πρόεδρε,

Για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας, μετά τα τελευταία γεγονότα, είμαι υποχρεωμένος να σας υποβάλλω και γραπτά την παραίτηση μου, αφού την υπέβαλλα το πρώτον προφορικά μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω στον κάθε Έλληνα πολίτη τη σταθερή μου θέση κατά του μνημονίου όπως και των αρχών της μεγάλης Κεντροδεξιάς και της
ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ως Έλληνας πολίτης στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρώπης των λαών. Θα συνεχίσω τον αγώνα υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, του κοινού νομίσματος και της ευημερίας των λαών.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί.

Ευχαριστώ και τιμώ ιδιαίτερα τους Αιτωλοακαρνάνες για την τιμή που αυτοί για τόσα χρόνια μου δώσανε.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σταμάτης

Ο Δημήτρης Σταμάτης γεννήθηκε στην Παραβόλα Αγρινίου στις 27 Ιουλίου 1952.
Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στο Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Στην διάρκεια των σπουδών του ήταν εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Εκλέγεται κατ’επανάληψη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκράτια.

Το ενδιαφέρον του για την άμεση ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοικήση εκδηλώθηκε με την υποψηφιότητά του για την διεκδίκηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας το 1998, όταν και εξελέγη Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας για δύο τετραετίες, την περίοδο 1998 - 2006.

Παρόλη την ενασχόλησή του με τα κοινά, ήταν και είναι μαχόμενος δικηγόρος της Ποινικής Δικαιοσύνης. Έχει αποκτήσει διεθνή εμπειρία σε θέματα της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής από την εκπροσώπιση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελλάδας-Ιρλανδίας, μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης και μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Ελληνικής Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στην παρούσα σύνθεση της Βουλής ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και της Υποεπιτροπής νησιωτικών και ορεινών περιοχών. Επιπλέον, ήταν από το 2009 έως το 2012 αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Τον Απριλιο του 2012, ο Δημητρης Σταματης εντάσσεται στο νεοσυσταθέν κόμμα "Ανεξαρτητοι Ελληνες"

Έχει ένα γιο, ο οποίος εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και μία κόρη απόφοιτος της Νομικής του Α.Π.Θ.. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.
planet-greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου