Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Νέο κόμμα φευγάτων Ανεξάρτητων



Με νέα σύγκληση, σήμερα 4 μ.μ., της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιχειρεί ο Πάνος Καμμένος να σταματήσει το... μάδημα της μαργαρίτας που βιώνει το κόμμα του. Την ίδια ώρα, οι αποχωρήσεις συνεχίζονται, ενώ στα... σκαριά βρίσκεται νέο κόμμα της «λαϊκής Δεξιάς».

Χθες συνεχίστηκαν οι εχθροπραξίες μεταξύ του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. με πεζοδρομιακές φράσεις και με φόντο τις αποχωρήσεις του Λάμπρου - Φοίβου Μοσχοβίτη και του Γιώργου Παντελίδη από τον Εβρο. Ο πρώτος ήταν επιστημονικός συνεργάτης του κ. Μαρκόπουλου, ενώ και οι δύο ήταν μέλη της γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Διεθνών Οργανισμών.

Χθες ο Πάνος Καμμένος συνέχισε το «κατηγορώ» κατά των πρώην συνεργατών του, μιλώντας για
αποστασία και για δεκανίκια. Εμφανιζόμενος στον Σκάι ισχυρίστηκε ότι «τελείωσαν οι ρεζέρβες από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ πέθανε, το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει άλλο, έχει φυλλορροήσει, δεν τους φτάνουν οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ, είναι 150 οι συγκυβερνώντες, θέλουνε δύο προδότες, τους βρήκαν...», φωτογραφίζοντας τους ανεξάρτητους πια βουλευτές Κ. Μαρκόπουλο και Γ. Κουράκο.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε και με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Γιάννη Κουράκου.

«Παρακαλούσε γονατιστός»
Ο κ. Κουράκος, από τη μεριά του, κάλεσε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων «να προσέλθει στον εισαγγελέα για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου», ενώ ανέφερε ότι «ο κ. Καμμένος, έχοντας χάσει την ψυχραιμία του, προσπαθεί να δημιουργήσει εντάσεις και σενάρια συνομωσιολογίας, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις πρόσφατες αποκαλύψεις».

Σκληρή γλώσσα όμως χρησιμοποίησε και ο Κώστας Μαρκόπουλος, αναφερόμενος στον κ. Καμμένο. «Οταν παρακαλούσε γονατιστός να πείσω τους 10 βουλευτές που διεγράφησαν από τη Ν.Δ. να πάνε μαζί του, ήμουν ισοδύναμα Θεός, τώρα αποστάτης. Ο αποστάτης πρέπει να εγκαταλείπει ιδέες και οράματα. Εγώ εγκατέλειψα λείψανα λαϊκισμού, πολιτικής αμορφωσιάς και εξουσιολαγνείας, έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος. Και πολύ άντεξα...», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Πάντως φαίνεται ότι οι κύριοι Μαρκόπουλος, Κουράκος και Ζώης είναι σε επαφή με τους δύο βουλευτές που διεγράφησαν πρόσφατα από τη Ν.Δ. Πρόκειται για τους Νίκο Σταυρογιάννη και Γιώργο Κασαπίδη, που μαζί με τους Μαρκόπουλο, Κουράκο θα αποτελέσουν την κοινοβουλευτική «μαγιά» του νέου κόμματος.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου