Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

«Χωρίς» αίσθηση τόπου, χρόνου



Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται προφανώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιας και κατά τη διάρκεια της εισηγητικής του ομιλίας στην έναρξη της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης ισχυρίζεται ότι το κόμμα του ήταν «έτοιμο από καιρό να αναλάβει την ευθύνη της χώρας».

Μάλιστα λέει ότι από τη στιγμή που οι αναλύσεις τους δικαιώθηκαν πλήρως, τότε «μπορούμε να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου».

Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως... κληρονόμος του Ανδρέα Παπανδρέου. Αναφερόμενος στους «αδυνάμους» υποστηρίζει ότι το κόμμα του θα είναι φορέας όπου θα βρίσκουν στήριξη και έκφραση «όλοι οι χωρίς, οι χωρίς δουλειά, οι χωρίς ασφάλιση, οι χωρίς κατοικία, οι χωρίς αξιοπρέπεια, οι χωρίς δικαιώματα».

Επιχειρεί παράλληλα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο
ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «ούτε ανακαίνιση κάνουμε ούτε η νέα εκδοχή κάποιου άλλου κόμματος είμαστε». Συμπληρώνει δε ότι «είμαστε το ώριμο τέκνο μιας νέας εποχής, που οι κοινωνικές τάξεις έρχονται πάλι στο προσκήνιο».
Στον αντίποδα επιτίθεται στα στελέχη του ΚΚΕ, κάνοντας ωστόσο άνοιγμα στους ψηφοφόρους του. Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας... πείσει ότι οι συνιστώσες δεν αποτελούν πρόβλημα. Να σημειωθεί μάλιστα ότι από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Σχεδίου Οργανωτικής Συγκρότησης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «εάν θέλαμε πάση θυσία εξουσία, θα την είχαμε και μάλιστα στο τσεπάκι μας...»

Στο μεταξύ, ο «καλός φίλος» του κ. Τσίπρα και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αριστερά στη Γερμανία Γκρέγκορ Γκίζι, με δήλωσή του στην «Οζναμπρίκερ Τσάιτουνγκ», έκανε γνωστή την πρόθεση του κόμματός του να προσφύγει στο ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο εναντίον της χθεσινής απόφασης του γερμανικού Κοινοβουλίου να εγκρίνει τη συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό πακέτο διάσωσης. «Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως να παρέχει απόλυτη στήριξη στον κ. Γκίζι.


Αλέξανδρος Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου