Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πρακτικές Διάλυσης του Κουρδικού Κινήματος: Ιδρυση "Κουρδικού" Ισλαμικού Κόμματος

Κατά τήν τελευταία εκλογική αναμέτρηση το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν είχε λάβει το 1/3 των ψήφων των νοτιοανατολικών περιοχών της Τουρκίας. Ο Ισλαμισμός αποτελούσε διαχρονικά βασικό εργαλείο στην προσπάθεια της Τουρκίας να επιτύχει την "ενοποίηση" της καθώς ποτέ δεν επέτυχε να καταστεί Εθνος-Κράτος. 


Η Δημιουργία Ισλαμικού Κουρδικού κόμματος (απο στελέχη προερχόμενα απο την μη κυβερνητική οργάνωση «Mustazaf Der» η οποία αποτελούσε την βάση υποστήριξης της τουρκικής Χεζμπολάχ
(Οργάνωση η οποία αντιμαχόταν το ΡΚΚ  και εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980- στις απαρχές του πιο βρώμικου πολέμου που εξαπέλυσε το Τουρκικό Κράτος κατά των Κούρδων- και σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό βαθύ κράτος-παρακράτος συμμετείχε σε πολλά εγκλήματα κατα του Κουρδικού λαού.

To Nέο πολιτικό Κόμμα (Huda-Par) "Στο δρόμο του Θεού" φέρεται να απευθύνεται σε Κουρδους Μουσουλμάνους οι οποίοι έως σήμερα φήφιζαν το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP).

Το νέο κόμμα όπως αναφέρουν τα στελέχη του συμπυκνώνει στην ιδεολογία του ,στοιχεία της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, της Χαμάς της Παλαιστίνης και της Μουσουλμανικής Αδελφότητα της Αιγύπτου με τους Ηγέτες των Οργανώσεων αυτών υπήρξαν επαφές των ιδρυτικών στελέχων του .

Ιδεολογικά όπλα του νέου κόμματος θα αποτελέσουν η Θρησκευτική Ενότητα στην βάση της Ισλαμικής πίστης και η αποκήρυξη του ένοπλου αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου