Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Τσίπρας: μετά τα επαναστατικά γυμνάσια, συνάντηση με τους εφοπλιστές…


Μία ημέρα μετά τα επαναστατικά γυμνάσιά του στα βουνά των Καλαβρύτων και λίγες ώρες προτού πετάξει για τη χώρα των ονείρων του, την Αργεντινή και μετά τη Βραζιλία, ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση.
Υποδέχθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προκειμένου να συζητήσουν για την πρόταση του κόμματός του σχετικά με τη φορολόγηση των εφοπλιστών όταν γίνουν κυβέρνηση.
Δεν ξέρουμε τι συζητήθηκε, ούτε πια είναι η πρόταση του κ. Τσίπρα για την ελληνική ναυτιλία. Μας
την κρατάει κρυφή για όταν γίνει κυβέρνηση. Να φανταστούμε ότι θα είπε στους εφοπλιστές, δηλαδή στους κεφαλαιοκράτες της θάλασσας, ό,τι λέει και στον υπόλοιπο λαό:«Να πληρώσουν οι πλούσιοι».
Ελπίζουμε, πάντως, ότι δε θα τους είπε πως είναι στυγνοί καπιταλιστές, που απομυζούν το αίμα του Έλληνα ναυτικού. Πολύ περισσότερο δε νομίζουμε ότι θα τους είπε πώς φορολογούνται οι εφοπλιστές στη Νότια Αμερική.
Πιστεύουμε ότι θα τους έδωσε το στίγμα των προθέσεών του και τη στρατηγική του για το πώς θα γυρίσουν στην ελληνική σημαία τα πλοία που οργώνουν τις θάλασσες. Αν στη συνάντηση μαζί του είχε και τις συνιστώσες που ποντάρουν στην επιστροφή στη δραχμή δεν το ξέρουμε. Λογικά θα τους έκλεισε στην αποθήκη. Τον Λαφαζάνη, τον Στρατούλη, την ΑΚΟΑ, τη Ρόζα και τα άλλα καλόπαιδα οι οποίοι βλέπουν επιχειρηματίες κι εφοπλιστές και αλλάζουν δρόμο.
Δεν είναι κακό να χτίζεις προφίλ ηγέτη, μπράβο στο αριστερό αγόρι, θα γίνει μεγάλος πολιτικός αφού τα καταφέρνει καλά στις κωλοτούμπες. Το κακό είναι να μην ξέρεις τι θες για την πατρίδα σου.
Ίσως το 10ήμερο ταξίδι στον παράδεισο της Νότιας Αμερικής να του δώσει ιδέες και λύσεις για να φέρει την Ελλάδα στον… ίσιο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου