Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: Η δικαιοσύνη θα διερευνήσει τις κατηγορίες για τους Παπανδρέου


Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην βαυαρική εφημερίδα Munchener Merkur τόνισε πως «η ελληνική δικαιοσύνη θα διαλευκάνει πλήρως τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή μελών της οικογένειας Παπανδρέου», προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να προδικάζουμε το αποτέλεσμα.»

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι θα υπάρξουν σκληρότερες ποινές κατά των φοροφυγάδων και πως είναι πεπεισμένος ότι η χώρα θα ξεπεράσει μέσα στον επόμενο χρόνο τη δύσκολη περίοδο και από το τέλος του 2013 θα υπάρξει ανάπτυξη. 

«Υπάρχουν ήδη ενθαρρυντικά σημάδια και η ψυχολογία αρχίζει ήδη να αλλάζει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η υπόθεση της Ελλάδα θα είναι επιτυχημένη ιστορία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι η χώρα πρέπει να αποδειχθεί αξιόπιστη.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την Κυριακή τη Βαυαρία όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του γερμανικού κρατιδίου, Χριστιανοσοσιαλιστή Χορστ Ζεέχοφερ.

20121208-011024.jpg 

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του στη Βαυαρία και τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγo για μία «νέα αρχή» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

«Έρχομαι σαν φίλος. Είμαστε συνεργάτες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και ιδανικά. Δεν πρέπει να κρύψει τίποτα ο ένας από τον άλλο αλλά πολλά κερδίζονται εάν μιλάμε περισσότερα μεταξύ μας» είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα προκειμένου η χώρα να ανακτήσει την αξιοπιστία της.


 


mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου