Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΤΣΑΚΟΥ

    Την Τρίτη 18-12-2012, συνεδρίασε για πρώτη φορά το ΔΣ της ΕΛΜΕ μας, με τη νέα του σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 12-12-12. Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η συγκρότηση του οργάνου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών η «Παρέμβαση-Γληνός» έλαβε απόλυτη πλειοψηφία τεσσάρων εδρών, ως εκ τούτου είχε και έχει τη δυνατότητα να πάρει όποια απόφαση θέλει χωρίς την ανάγκη συνεργασίας με οποιονδήποτε άλλο.
Παρόλα αυτά πολλοί θα περιμέναμε, προς χάριν της αντιπροσωπευτικότητας και των δημοκρατικών θεσμών το προεδρείο να μην είναι μονοπαραταξιακό. Ειδικά μια παράταξη που υποστηρίζει ότι ανήκει στο χώρο της Αριστεράς θα περιμέναμε να προσβλέπει στις συνεργασίες. Όμως διαψευστήκαμε. Η πλειοψηφούσα παράταξη επέλεξε να κρατήσει για λογαριασμό της τις τρεις
βασικές θέσεις του προεδρείου (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γενικός γραμματέας) πράγμα που είχε ως συνέπεια, ελλείψει ενδιαφέροντος, να πάρει και τις άλλες δύο. Έτσι πέτυχε το ρεκόρ, διαθέτοντας τέσσερεις θέσεις στο ΔΣ να πάρει πέντε θέσεις στο προεδρείο. Άφησε μάλιστα εκτός προεδρείου και την άλλη παράταξη της Αριστεράς (ΣΕΚ).
Τέτοιου είδους πρακτικές φανερώνουν καθεστωτικές νοοτροπίες και με κάνουν να υποπτεύομαι ότι βρισκόμαστε στην αρχή και ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Εύχομαι να διαψευστώ.

Σε ότι με αφορά, αυτοπροτάθηκα για τη θέση του Αντιπροέδρου. Αιτιολόγησα την πρότασή μου υποστηρίζοντας ότι η ΔΑΚΕ είναι η μόνη παράταξη μετά την «Παρέμβση» η οποία ανέβηκε τόσο σε ποσοστό όσο και σε απόλυτο αριθμό ψήφων και επομένως δικαιούται της διεκδίκησης μιας θέσεως του προεδρείου. Υποστήριξα δε ότι στα πλαίσια του συνδικαλισμού «νέου τύπου» που επικαλούμαστε, αν αναλάμβανα κάποια θέση στο προεδρείο δε θα έκανα χρήση καμίας από τις διευκολύνσεις που απορρέουν από αυτή. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο συνδικαλιστής πρέπει να  βιώνει ακριβώς τις ίδιες συνθήκες με αυτές που βιώνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του κλάδου που υπηρετεί και να τους υπηρετεί  αφιερώνοντας χρόνο, εκτός ωρών εργασίας. Αυτό επιβάλλει η δική μου συνείδηση και ξεκαθαρίζω ότι δε θέλω να ψέξω όποιους συναδέλφους κάνουν χρήση νόμιμων δικαιωμάτων τους.

Κλείνοντας , θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους καλά Χριστούγεννα και μια καινούρια χρονιά με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Μακάρι η νέα χρονιά να είναι αυτή που θα ξαναφέρει την ελπίδα στους Έλληνες. Αλλά πρέπει όλοι να εργαστούμε γι’ αυτό!!!


Αντώνης Μητσάκος
(Μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου