Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Κύπρος: Σκληρή απάντηση του κυβ. εκπροσώπου στις δηλώσεις Μπαγίς


 Κύπρος: Σκληρή απάντηση του κυβ. εκπροσώπου στις δηλώσεις Μπαγίς
 Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου στις δηλώσεις του διαπραγματευτή της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς, για τη σημερινή κατάσταση της Κύπρου και την δήθεν προθυμία της Τουρκίας να της παραχωρήσει οικονομική ενίσχυση.
«Αφού δεν είναι στην κουλτούρα τους να κτυπούν αυτόν που πέφτει, τότε πώς κτύπησαν το 1974 έναν ολόκληρο λαό και από τότε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι υποφέρουν;»
τόνισε ο Στεφάνου μιλώντας μετά την απογευματινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι στην Κύπρο δεν αρέσει να αναμειγνύεται η θρησκεία με την πολιτική, κάτι που φαίνεται πως αρέσει σε αυτούς που σταδιακά μετατρέπουν το κοσμικό κράτος της Τουρκίας σε θεοκρατικό και έπειτα παριστάνουν, όπως είπε, τους σύγχρονους και τους Ευρωπαίους.
Ο Στεφάνου υπογράμμισε ότι το κυπριακό κράτος, το οποίο ειρωνεύεται και υποτιμά ο Μπαγίς,
σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έφερε σε πέρας μια επιτυχημένη προεδρία, παρόμοια με την οποία η Τουρκία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ποτέ. Πρόσθεσε ότι οι ειρωνικές δηλώσεις στις οποίες συχνά προβαίνει ο Μπαγίς σε βάρος της Κύπρου δεν τιμούν το κράτος του οποίου είναι αξιωματούχος.
Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου του υποψήφιου για την προεδρία Νίκου Αναστασιάδη, που είχε δεχθεί επίθεση από τον κ. Στεφάνου για την εισήγηση περί διευρυμένων συνομιλιών, Τάσος Μητσόπουλος, είπε ότι η θέση της Τουρκίας, για τετραμερή διάσκεψη, όπως έχει διατυπωθεί, είναι εκ του πονηρού και συμφώνησε με τη θέση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, που την απέρριψε.
Ο Μητσόπουλος είπε ότι η πρόταση Αναστασιάδη για διευρυμένες συνομιλίες, με τη συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, στόχο έχει στόχο να δώσει ώθηση στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και να θέσει την Άγκυρα ενώπιον των ευθυνών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου