Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Επικοινωνιακές κορόνες Τσίπρα


Να ακυρώσει το κλίμα που έχει προκαλέσει η εκταμίευση των 52,5 δισ. ευρώ επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Κινήθηκε για άλλη μία φορά σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης, ενώ δήλωσε έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.
«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο», «γιατί θα κάνει Πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση». Χαρακτήρισε την τρικομματική κυβέρνηση «δοσοεξαρτημένη συγκυβέρνηση», έκανε λόγο για «αποτυχία», σχολιάζοντας τη διαδικασία επαναγοράς των ομολόγων, ενώ επιτέθηκε για άλλη μία φορά εναντίον
του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, λέγοντας ότι «ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας».
«Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου», σημείωσε ότι στο τέλος Μαρτίου, ένα δίλημμα θα υπάρχει για τους Έλληνες: «Ή θα καταρρεύσουν ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης», υποστηρίζοντας ότι «το 2013 «θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στην εξουσία».
Ψάχνει… ραντεβού σε Βραζιλία, Αργεντινή
Ο Αλέξης Τσίπρας  ξεκίνησε πολυήμερο επίσημο ταξίδι στην Αργεντινή και τη Βραζιλία και θα συνοδεύεται από τους Γιάννη Δραγασάκη, Νίκο Χουντή, Κώστα Ησυχο, Ανδρέα Καρίτζη και Κώστα Αθανασίου. Λογίζεται ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ ως ένα ταξίδι υψηλού ρίσκου. Πρώτος σταθμός θα είναι η Βραζιλία, όπου γίνεται προσπάθεια να συναντηθεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ, διάδοχο του Ινάσιο Λούλα. Είναι γνωστό ότι η Βραζιλία, ως χώρα-μέλος του ΔΝΤ, είχε πρωτοστατήσει στο επιχείρημα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και είχε υποστηρίξει ότι το ΔΝΤ δεν πρέπει να συνεχίσει να δανειοδοτεί την χώρα μας, ενώ (εφόσον γίνει) σημαντική κρίνεται και η συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Βραζιλίας στο ΔΝΤ Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα προκειμένου να αποκτήσει η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ γνώση των επιχειρημάτων, αλλά και του σκηνικού που διαμορφώνεται στο ΔΝΤ από πρώτο χέρι.
Στην Αργεντινή, ο κ. Τσίπρας έχει προσκληθεί να μιλήσει σε εκδήλωση του CLACSO, ενός από τα μεγαλύτερα Τhink Τanks της χώρας. Στις 20 Δεκεμβρίου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθεί στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Προεδρικό Μέγαρο του Μπουένoς Αϊρες, εφόσον καταστεί δυνατή μια συνάντηση με την πρόεδρο Κριστίνα Κίρχνερ.
Ενισχυμένο το «Αριστερό Ρεύμα»
Δέκα στα τριάντα επτά μέλη (και όχι τριάντα πέντε όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο) εξέλεξε στη Συντονιστική Γραμματεία που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο ιδρυτικό του Συνέδριο το Αριστερό Ρεύμα, ενισχύοντας τη θέση του, ενώ για άλλη μία φορά, πέρα από την πρόταση του προεδρείου, υπήρξαν δύο λίστες και όχι μία.
Πέραν του Αλέξη Τσίπρα, από το ενιαίο ψηφοδέλτιο στη Συντονιστική Γραμματεία εξελέγησαν οι: Τάσος Κορωνάκης (120), Αριστείδης Μπαλτάς (110), Κώστας Αθανασίου (109), Πάνος Σκουρλέτης (109), Δημήτρης Βίτσας (105), Γιάννης Δραγασάκης (105), Χριστόφορος Παπαδόπουλος (104), Αλέκος Φλαμπουράρης (102), Γιάννης Μηλιός (98), Σοφία Σακοράφα (95), Τασία Χριστοδουλίδου (89), Κώστας Πουλάκης (88), Ρούντι Ρινάλντι (88), Χρήστος Λάσκος (81), Ερμίνα Κυπριανίδου (76), Πάνος Λάμπρου (76), Παναγιώτης Κουρουμπλής (68), Γιάννης Μπασκόζος (64), Γιάννης Χατζηαντωνίου (63), Λουκάς Αξελός (58), Εύη Καρακώστα (55), Πάνος Ρήγας (54), Αλέξης Μητρόπουλος (53), Γιάννης Μπαλάφας (47) και Παναγιώτης Μαντάς (33). Ενώ από την Αριστερή Πλατφόρμα εξελέγησαν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης (72), Σόφη Παπαδογιάννη (50), Αλέκος Καλύβης (45), Γιώργος Γαβρίλης (44), Τάσος Κανταράς (43), Κώστας Ησυχος (41), Αντώνης Νταβανέλος (35), Γιώργος Σαπουνάς (28), Πάνος Κοσμάς (24).
Γιάννης Καμπουράκης, στον Ελεύθερο Τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου