Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Μόντι εξετάζει το να υποστηρίξει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο της κεντροδεξιάς



Ο Μάριο Μόντι εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει ένα ενιαίο κεντρώο ψηφοδέλτιο στις βουλευτικές εκλογές,  το οποίο θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει στο σύμβολό του το δικό του όνομα, αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Η φημολογία για τις προθέσεις του παραιτηθέντα τεχνοκράτη πρωθυπουργού ενισχύεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά των κεντρώων δυνάμεων που υποστηρίζουν το «πρόγραμμα Μόντι» τις τελευταίες ημέρες φέρονται να σημείωσαν άνοδο πλησιάζοντας το 20%, κατά πληροφορίες.

Μετά το χθεσινό μήνυμα του Μόντι προς τους Ιταλούς μέσω Twitter οι επαφές με το προφίλ του καθηγητή και υπηρεσιακού πλέον πρωθυπουργού στην εφαρμογή αυτή ξεπέρασαν τις 36.000.

Τα θετικά μηνύματα αυτά είναι πολύ πιθανό να ωθήσουν τον Μόντι να συμμετάσχει πιο άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές.

Θα πρέπει όμως να πετύχει κάτι δύσκολο: να διατηρήσει τις αποστάσεις και την θεσμική αμεροληψία που του επιβάλλει ο ρόλος του υπηρεσιακού πρωθυπουργού ?παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών? και να στηρίξει συγχρόνως δυναμικά την νέα πολιτική του πρόταση. Προσπάθεια δύσκολη μεν αλλά ίσως όχι ακατόρθωτη, λένε αναλυτές.
 ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου