Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αγριος καβγάς στη ΔΗΜΑΡ για το διάλογο με το ΠΑΣΟΚ


Αγριος καβγάς στη ΔΗΜΑΡ για το διάλογο με το ΠΑΣΟΚ
Διαστάσεις εσωκομματικού «εμφυλίου» τείνει να πάρει η διαμάχη στους κόλπους της Δημοκρατικής Αριστεράς για το διάλογο περί κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ. H πρώτη πράξη έληξε με την απόφαση του Φώτη Κουβέλη ο οποίος αδειάζοντας 4 κορυφαία στελέχη του κόμματός του αποφάσισε να μην προχωρήσει αυτός ο διάλογος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr σήμερα το μεσημέρι έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Κουβέλη με θέμα τη συγκρότηση του φόρουμ διαλόγου. Υπέρμαχοι της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στη σχετική πρωτοβουλία που είχε εξαγγείλει νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του ήταν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Ανδρέας Μπίστης, ο Θόδωρος
Μαργαρίτης και ο Σπύρος Λυκούδης.
Από την άλλη πλευρά ήταν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πανούσης και η Φωτεινή Ρεπούση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο διάλογος ήταν έντονος όπως και οι αντιρρήσεις.
Τελικά ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε την απόφασή του να μη συμμετάσχει το κόμμα στο φόρουμ προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της μιας πλευράς που εκτός των άλλων είχε εκτεθεί καθώς με δική της διαβεβαίωση είχε προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση των δικών του εκπροσώπων.
Αποτέλεσμα της κατάστασης που διαμορφώθηκε ήταν η παραίτηση του Νίκου Μπίστη από τη θέση του υπευθύνου για την διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ.
Μετά τη συνεδρίαση κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε μάλιστα στο iefimerida.gr πως όταν ο Φώτης Κουβέλης μιλά για κεντροαριστερή διεύρυνση δεν εννοεί το ΠΑΣΟΚ.
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στις σχέσεις των δύο κομμάτων και δυσχεραίνει κυρίως τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ που επεδίωκε αυτό το διάλογο με ιδιαίτερη θέρμη.
Από την πλευρά της Ιπποκράτους πάντως επισήμαιναν ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στο διάλογο με όλες τις πλευρές χωρίς να τίθεται κανένα προαπαιτούμενο.
Μάλιστα δίπλα στους ήδη ορισμένους Γιάννη Μανιάτη και Χρήστο Δερβένη θα τοποθετηθούν , σύμφωνα με πληροφορίες οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης και Αθηνά Δρέττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου