Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αίγυπτος: Η αντιπολίτευση θέλει να ακυρωθεί το δημοψήφισμα


Ένα κίνημα της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του μετά την απόφαση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι να διεξαχθεί κανονικά το δημοψήφισμα για το σχέδιο του συντάγματος.

«Απορρίπτουμε εντελώς τη νέα προεδρική ανακοίνωση που έχει στόχο να διασφαλίσει την έγκριση του συντάγματος που συντάχθηκε από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», ανακοίνωσαν οι νέοι της 6ης Απριλίου, ένα κίνημα που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέγερση εναντίον του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ πέρυσι τον Φεβρουάριο.

«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσει μας και θα κλιμακώσουμε τη δράση μας μέχρι να ακυρωθεί
το δημοψήφισμα για το σχέδιο του συντάγματος», πρόσθετε η ανακοίνωση του κινήματος, την οποία επικαλείται η κυβερνητική εφημερίδα αλ Άχραμ.

Διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

O αιγύπτιος αντιπολιτευόμενος Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι από την πλευρά του δεσμεύθηκε σήμερα να «ακυρώσει» το σχέδιο του συντάγματος.

Στο μεταξύ, 15 μασκοφόροι άνδρες εισέβαλαν στον σταθμό του μετρό στην πλατεία Ταχρίρ και ζήτησαν να ανασταλούν τα δρομολόγια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα του Μόρσι, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Εξάλλου πολλά πολεμικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από το Κάιρο σήμερα σε χαμηλό ύψος, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Προς το παρόν ο αιγυπτιακός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το συμβάν.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου