Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

"Ταξίδι" στην παλιά Αθήνα η έκθεση με έργα του λαϊκού ζωγράφου Γ. Σαββάκη


Η παλιά Αθήνα «ξαναζωντανεύει» στον φιλόξενο χώρο του Ιωνικού Κέντρου, στην Πλάκα, μέσα από μια έκθεση με έργα του λαϊκού ζωγράφου Γιώργου Σαββάκη. Το Ιωνικό Κέντρο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πλακιωτών και Φίλων Πλάκας, διοργανώνει, από τις 16 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 13 Ιανουαρίου 2013, έκθεση αφιερωμένη στον εικαστικό που ύμνησε την ομορφιά της ζωής στην παλιά Αθήνα, πραγματοποιώντας έτσι και την επιθυμία του καλλιτέχνη να εκτεθούν τα έργα του στον τόπο που δημιούργησε.
Οι τοιχογραφίες και οι πίνακες του Γιώργου Σαββάκη κοσμούν περισσότερους από 40 χώρους εστίασης στην Πλάκα, αλλά και στην Ελβετία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ έργα του υπάρχουν σε
πολλά μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως στο Διεθνές Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στη Γαλλία, και βέβαια σε ιδιωτικές συλλογές.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις για τον καλλιτέχνη, την τέχνη του, αλλά και την εποχή που αγάπησε, όπως ομιλία ιστορικού τέχνης για τον Γιώργο Σαββάκη και τους λαϊκούς Αθηναίους ζωγράφους, ξεναγήσεις στα έργα της έκθεσης, περιηγήσεις στις ταβέρνες της Πλάκας που φιλοξενούν έργα του, προβολές ντοκιμαντέρ, καθώς και μουσικές βραδιές με παραδοσιακά όργανα και Αθηναϊκά τραγούδια. Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο Πάνος Δημητρόπουλος.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, Πλάκα, τηλ. 210 3246614) την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι. Οι μέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι Τρίτη ως Παρασκευή 11 πμ. - 2 μμ. και 5 μμ. - 8 μμ., το δε Σαββατοκύριακο από τις 11 πμ. ως τις 6 μμ. Στους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου