Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Κουβέλη-Βενιζέλου.


Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί;Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που κράτησε σχεδόν δύο ώρες,του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί;
«Το θέμα τώρα είναι να ανακόψουμε την ύφεση και να μειώσουμε την απειλή της ανεργίας.Οργανώνουμε τη νέα αφετηρία της χώρας.Πρέπει να νιώσει ο Έλληνας πολίτης ασφαλής, να πιστέψει ότι τα μέτρα τα δύσκολα, τα βαριά, είναι πράγματι τα τελευταία.Ο στόχος είναι να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό κράτος και πρέπει να σταματήσει η ύφεση στην ελληνική οικονομία,να αποκτήσουμε θετικό πρόσημο και ρυθμούς ανάπτυξης.Ο πρώτος πυλώνας είναι η «κοινωνική συνοχή», ο δεύτερος είναι «η ανάπτυξη» και ο τρίτος,
«οι διαρθρωτικές αλλαγές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου.
«Αυτοί είναι οι στόχοι, για αυτά συζητήσαμε» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για το φορολογικό νομοσχέδιο επιβεβαίωσε τα όσα είπε νωρίτερα ο κ. Κουβέλης, ότι δηλαδή έχουν απομείνει οι λεπτομέρειες οι οποίες θα συζητηθούν στη Βουλή. «Τον τελευταίο λόγο τον έχει η Βουλή», τόνισε και πρόσθεσε πως στα περισσότερα σημεία υπάρχει συμφωνία.
Ο  κ.Φώτης Κουβέλης τόνισε μετά από σχετική ερώτηση ότι δεν έγινε καμία συζήτηση περί ανασχηματισμού, ενώ αναφορικά με το φορολογικό είπε ότι «συγκλίνουν οι απόψεις» των τριών ανδρών στα περισσότερα σημεία, εκτός από κάποιες επιμέρους λεπτομέρειες οι οποίες θα συζητηθούν στο Κοινοβούλιο. Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν τέθηκε θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, αλλά επεσήμανε ότι η απλή αναλογική είναι πάγιο αίτημα της  Δημοκρατικής Αριστεράς. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών. Για τους νέους, σημείωσε πως πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ενώ έκανε αναφορά και στους αγρότες.
Νωρίτερα, περίπου στις 21.30, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε σε δηλώσεις του εξερχόμενος της σύσκεψης ότι ότι ο δρόμος για την Ελλάδα είναι ανηφορικός και μακρύς. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση κατά έξι βαθμίδες της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο S &P. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας σημείωσε επίσης ότι ενημέρωσε «τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην οικονομία, για τις εκκρεμότητες που έχουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου