Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Το «λαμπρό» αγόρι κι η χώρα της σάμπας

Διάβασα τις ανταποκρίσεις που αφορούν τη χριστουγεννιάτικη τουρνέ του προέδρου Αλέξη στη λατινική Αμερική.
Σε μια από αυτές στάθηκα περισσότερο μη πιστεύοντας στα μάτια μου, πολύ περισσότερο αφού αυτά εσχάτως είναι αρκούντως βλαμμένα.
Τη διάβασα, λοιπόν και τη ξαναδιάβασα. Το αποτέλεσμα ήταν ίδιο.
Τα μάτια μου δεν είχαν κάνει λάθος.
Ο πρόεδρος Αλέξης στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βραζιλίας τον ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει η χώρα του στην Ελλάδα
 σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς.Αναρωτήθηκα αν μπορεί να είναι τόσο αδαής των τεκταινομένων στη διεθνή πολιτική σκηνή. Σκέφτηκα ότι μέσα στις οικογενειακές δωδεκαήμερες διακοπές του, θα είχε αλλού το μυαλό του και θα του ξέφυγε.
Αμέσως, όμως, μου ήρθαν στο μυαλό οι ευχαριστίες του στη Linke (την ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ παλαβιάρα και ανερμάτιστη Αριστερά της Γερμανίας), όταν είχε καταψηφίσει τη δανειοδότηση της Ελλάδας στην γερμανική βουλή.

Όχι, λοιπόν! Το «λαμπρό» αγόρι δεν είναι αδαής.
Ούτε παρασυρμένος από την νιρβάνα των οικογενειακών πληρωμένων από το Κράτος διακοπών. Απλώς «κτίζει» στην άμμο στοχεύοντας στο εσωτερικό, όπως έκανε κάποτε "αντίσταση" στην Ευρώπη ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν συναγελάζονταν με τους διάφορους Γιαρουζέλσκι, Καντάφι και άλλους περιθωριακούς τριτοκοσμικούς ηγέτες και έκανε τη Δύση να «βγάζει σπυριά».

Επειδή, όμως, η ιστορία επαναλαμβανόμενη ομοιάζει με φάρσα και επειδή το «λαμπρό» αυτό αγόρι δεν διαθέτει ούτε το πολιτικό εκτόπισμα του Ανδρέα, ούτε τις προσβάσεις του στη διεθνή σκηνή, αλλά ομοιάζουν μόνο ως προς τον λαϊκισμό, καλό θα ήταν να πει στους Έλληνες ότι έκανε «εγκληματικό» λάθος με τις ευχαριστίες του προς τον βραζιλιάνο πρόεδρο, αφού ως γνωστό η Βραζιλία ήταν σφοδρή πολέμιος (και είναι ακόμη) του δανεισμού της Ελλάδος από το ΔΝΤ.
Πολύ περισσότερο αφού χωρίς αυτόν τον δανεισμό η χώρα μας σήμερα θα ήταν ένας σωρός ερειπίων.

Επιπλέον, το «λαμπρό» αγόρι, λησμονά ηθελημένα και κάτι ακόμη.
Ότι η Βραζιλία, την οποία φέρνει ως παράδειγμα που στάθηκε στα πόδια της επειδή «ελευθερώθηκε» από το ΔΝΤ, το πέτυχε αυτό όταν αποπλήρωσε τα χρέη της και δημιούργησε πρωτογενή πλεονάσματα εξαλείφοντας τα ελλείμματα των προϋπολογισμών της, όταν κατάφερε να προσελκύσει επενδύσεις με διευκολύνσεις και κίνητρα κι ενώ προηγουμένως «τσιμεντάρισε» το τραπεζικό της σύστημα.
Δηλαδή, η Βραζιλία έκανε όσα ο ίδιος και το κόμμα του αρνούνται και καταγγέλλουν.
Στη Βραζιλία, επί παραδείγματι, κανένα «λαμπρό» αγόρι δεν απειλούσε αμέσως ή εμμέσως τους υποψήφιους επενδυτές ότι αν έρθει στην εξουσία "θα τους πάρει ο διάολος".
Στη Βραζιλία, κανένα «λαμπρό» αγόρι δεν αγκάλιασε τις αντιπαραγωγικές συνδικαλιστικές εξουσίες για να προσεταιριστεί κάποιες ευκαιριακές ψήφους.
Στη Βραζιλία κανένα «λαμπρό» αγόρι δεν στήριξε καταλήψεις δρόμων και κρατικών κτιρίων, ούτε δημοσίων υπηρεσιών και πανεπιστημίων.

Ψιλά γράμματα θα πείτε.
Κι ως συνήθως τα ψιλά γράμματα λίγοι τα διαβάζουν κι ελάχιστοι τα κάνουν κτήμα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου