Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Έλληνας Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος



O Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας της Ελλάδος, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή, την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012, το απόγευμα, και είχε φιλοφρονητική συνάντηση με την Α. Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο.
Στη συνάντηση παρευρίσκοντο οι συνεργάτες του Υφυπουργού, ο Επίκουρος Καθηγητής Δρ Γαβριήλ Αμίτσης και ο κ. Δημήτρης Ρέμμος, Διευθυντής του Γραφείου του κ. Νίκου
Παναγιωτόπουλου, καθώς επίσης και ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.
Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε στο Θρησκευτικό Κέντρο της Εκκλησίας της Κύπρου τον κ. Υφυπουργό και τους συνεργάτες του. Είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο θέματα της αρμοδιότητάς του, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά και ο αδελφός Ελληνικός λαός.
Ακολούθως, αντάλλαξαν σκέψεις για θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδος και Κύπρου, μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και θέματα που περιστρέφονται γύρω από τα νέα διεθνή δεδομένα, τα οποία συνεχώς αλλάζουν και καθημερινά διαμορφώνονται.
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Μακαριώτατος προσέφερε στον κ. Υφυπουργό ανάγλυφο της εικόνας των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, όταν το 45 μ.Χ. συναντήθηκαν στην Πάφο με τον Ρωμαίο Αξιωματούχο Σέργιο Παύλο, καθώς επίσης και τον τόμο «Εικόνες της Κύπρου» του Δρ. Αθανάσιου Παπαγεωργίου. Το ίδιο βιβλίο προσέφερε και στους συνοδούς του Υφυπουργού.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου αναμνηστικό βιβλίο από τη σειρά των συγγραμμάτων του Αριστοτέλη.
Τέλος, ο Υφυπουργός και οι συνοδοί του, ευχαρίστησαν το Μακαριώτατο για το χρόνο που τους χάρισε και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του και να τον ακούσουν να εκφράζει τις απόψεις του πέρα από τα εκκλησιαστικά θέματα και τα ευρύτερα κοινωνικά-καθημερινά, που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο του 21ου αιώνα.
Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κατευοδώνοντάς τους, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πολύπλευρο έργο τους και κάθε καλό από το Θεό για την Ελληνική Κυβέρνηση και τον αδελφό Ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου