Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Από τη Μητρόπολη Χριστουγεννιάτικες προσφορές αγάπης

Από τη Μητρόπολη Χριστουγεννιάτικες προσφορές αγάπης
Οι γιορτές της Επιφανείας του Σωτήρος Χριστού στον κόσμο παρακινούν όλους μας σε εκδηλώσεις έμπρακτης αγάπης και συμπαραστάσεως προς όλους εκείνους που έχουν ανάγκη.
Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, διανέμει σήμερα, με την φροντίδα του Κεντρικού Ταμείου Ευποιΐας και με την φιλάνθρωπη διάθεση Φορέων και προσώπων, εκατόν είκοσι (120) δέματα με τρόφιμα σε εμπερίστατους, μοναχικούς και οικονομικά αδυνάτους συμπολίτες μας, προκειμένου όλοι να γευθούν τους καρπούς αυτής της αγάπης και να έχουν την δυνατότητα να στρώσουν το γιορτινό τραπέζι. Παρόμοιες πρωτοβουλίες
πραγματοποιούνται και από τα Ενοριακά Ταμεία Ευποιΐας.
Μετά από πρόταση των Εφημερίων της Πόλεως, επτά (7) Οικογένειες από κάθε Ενορία παραλαμβάνουν δέματα πλούσια σε τρόφιμα (κρέας – λάδι – μακαρόνια – βούτυρο κ.α.), τα οποία με περισσή διάθεση και ξεχωριστή φροντίδα προετοιμάσθηκαν μέσα από την οργανωμένη διακονία αγάπης και προσφοράς της Εκκλησίας.
Εφέτος στην προσπάθεια συμμετέχει και το Τμήμα Καβάλας της Εκπαιδευτικής Οργάνωσης (ΑΧΕΠΑ), διαθέτοντας ένα τόνο ξηράς τροφής μοιρασμένη σε 50 δεμάτα των 20 κιλών. Εξάλλου συμπολίτες μας χριστιανοί, που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, ετοιμάζουν 27 πλούσια δέματα για ισάριθμες οικογένειες. Όπως και η ΧΧ Μεραρχία, η οποία προετοιμάζει δικά της δέματα για να διατεθούν και αυτά σε όσους έχουν ανάγκη. Όλοι εμπιστεύονται τη Μητρόπολή μας και εκείνη με τις ίδιες διαδικασίες ικανοποιεί την επαινετή επιθυμία τους.
Επιπλέον αυτήν την περίοδο διανέμονται σε 652 άπορους από όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως μας (Καβάλα, Φίλιπποι, Νέστος κ΄ Θάσος) ικανοποιητικές ποσότητες μακαρονιών, τυριού, γραβιέρας και ελαιολάδου από το πρόγραμμα παρεμβάσεως του έτους 2012, σύμφωνα μέ τις οδηγίες της Διευθύνσεως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καβάλας.
Προς όσους προσφέρουν για την εκκλησιαστική ευποιία και προς όλους τους Αδελφούς θερμές οι ευχαριστίες και οι εόρτιες ευχές, όπως και σε εκείνους που αποδέχονται την διακριτική προσφορά εκείνων που εκδηλώνουν την χριστιανκή αγάπης τους πρός τον εμπερίστατο συνάνθρωπό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου