Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ένας στους τρεις Αυστραλούς έχει διαγνωστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση


Ένας στους τρεις Αυστραλούς, ηλικίας 30-65 χρόνων, έχει διαγνωστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με το Καρδιολογικό Ίδρυμα Αυστραλίας. Ο διευθυντής του ιδρύματος, Robert Grenfell, δήλωσε αναφορικά, ότι η εν λόγω έρευνα προσθέτει ιδιαίτερη βαρύτητα σ' αυτό που ήδη ήταν γνωστό. Ότι χρειάζεται ένα παναυστραλιανός σχεδιασμός προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα προβλήματα αρτηριακής πίεσης και να προλαμβάνονται θάνατοι από έμφραγμα και εγκεφαλικό.
Υψηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης ήταν η αιτία 9,4 εκατ. θανάτων σε παγκόσμια κλίμακα, το 2010, ενώ το κάπνισμα ευθύνεται για 6,3
εκατ. θανάτους.
Στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποδίδονται άλλα πέντε εκατ. θανάτων, ενώ το πάχος και η απουσία άσκησης ευθύνονται για άλλους 12,5 εκατ. θανάτους.
Διατροφή χωρίς φρούτα φαίνεται να είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος, κατά σειρά, κίνδυνος υγείας, ενώ το αλάτι τοποθετείται στην 11η θέση κινδύνου.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα που εντόπισε τα παραπάνω στοιχεία, το υπερβολικό σωματικό βάρος έχει προκαλέσει 3,4 εκατ. θανάτους το 2010 σε παγκόσμια κλίμακα, τον ίδιο αριθμό που έχουν προκαλέσει και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Υψηλά επίπεδα χοληστερόλης ευθύνονται για 2 εκατ. θανάτους το 2010, ενώ η οστεοπόρωση προκάλεσε το θάνατο 200.000 ατόμων.

ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου