Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Περαιτέρω βήματα για να ξεπεραστεί η κρίση



Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στα επόμενα βήματα, για να καλύψουν τα οικονομικά τους και να διατηρηθεί η δυναμική για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, μια ημέρα μετά την κατάκτηση της συμφωνίας για την εποπτεία των τραπεζών και την έγκριση της χρηματικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
Μετά από περισσότερο από οκτώ ώρες συνομιλίες στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες υποσχέθηκαν να προχωρήσουν με τη δημιουργία ενός μηχανισμού, για την περάτωση των ενοποίησης των τραπεζών, αν και δεν έγινε απολύτως σαφές πότε θα ολοκληρωθεί ο μηχανισμός
αυτός.
Συμφωνήθηκε επίσης να ξεκινήσει μια «δοκιμαστική» συζήτηση σχετικά με το πώς τα κράτη μέλη της ΕΕ, θα επιτύχουν τους οικονομικούς στόχους, καθώς και η δημιουργία ενός «ταμείου αλληλεγγύης» για να βοηθήσει τα κράτη μέλη που πλήττονται εφάπαξ, από οικονομικές κρίσεις.
«Αυτό το βράδυ αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή ένα ενιαίο ψήφισμα για το μηχανισμό», ανέφερε ο Χέρμαν βανμ Ρομπέϊ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόεδρος της Συνόδου Κορυφής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει πρόταση για τον μηχανισμό, κατά τη διάρκεια του 2013» σημείωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης για το μέλλον της νομισματικής ένωσης.
 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου