Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τους τρέλανε με τις ...τρέλες του

Τα…. θεμέλια των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» τίναξε στον αέρα ο Πάνος Καμμένος με την απόφασή του να γυρίσει την πλάτη σε στελέχη και βουλευτές αρνούμενος να μπει σε διάλογο για θέματα πολιτικής και ζητήματα ηθικής τάξης. 
Από χθες το βράδυ οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι μοιρασμένοι στα δύο, με τον πρόεδρο του κόμματος να προβαίνει σε σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά των –μέχρι πρότινος– στενών συνεργατών του και να πρωτοτυπεί στα χρονικά πολιτικού αρχηγού με μια πρωτοφανή ανακοίνωση: ότι αντικαθιστά τον γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Μαρκόπουλο για… τρεις μέρες και βλέπουμε…

Ο «δυναμίτης» στους Ανεξάρτητους Έλληνες μπήκε χθες το πρωί από τον ίδιο
τον Πάνο Καμμένο. Στην κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρόεδρος του κόμματος πήρε το λόγο και προανήγγειλε συνέδριο για τον Απρίλιο ανάβοντας έτσι το φιτίλι σε στελέχη της κοινοβουλευτικής του ομάδας που δεν γνώριζαν τις προθέσεις του. Ο γραμματέας Κώστας Μαρκόπουλος ανέβηκε στο βήμα θέτοντας ζητήματα «γραμμής» και λειτουργίας του κόμματος.

«Πώς θα πάμε σε συνέδριο χωρίς όργανα; Πώς αποφασίστηκε ότι θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι το ευρώ αλλά το δολάριο; Τι σχέση έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ και θέτουμε συνεργασίες;», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Μαρκόπουλος ο οποίος προχώρησε σε ζητήματα ηθικής τάξης με αφορμή το πρόσφατο «ξήλωμα» του γενικού διευθυντή του κόμματος. 
Στις «φωνές» κατά της τακτικής του Πάνου Καμμένου προστέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου Χρήστος Ζώης αλλά και ο Γιώργος Αναγνωστάκος, στέλεχος των ΑΝΕΛ. Εκνευρισμένος τότε, ο πρόεδρος του κόμματος σηκώθηκε από τη θέση του και αφήνοντας άφωνα τα στελέχη του, είπε: 
«Δεν έχω να απαντήσω σε τίποτα. Φεύγω!». Και αποχώρησε από την κοινή συνεδρίαση προκαλώντας την έντονη αντίδραση στελεχών οι οποίοι επέμειναν ότι πρέπει να παραμείνει και να ακούσει όλες τις απόψεις.

Το φιτίλι είχε ήδη βάλει φωτιά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και οι πρώτες πληροφορίες άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας με αιχμή την κίνηση Καμμένου να κλείσει την πόρτα στο διάλογο. Υπό την πίεση των εξελίξεων ο Πάνος Καμμένος τηλεφώνησε στον Κώστα Μαρκόπουλο και του ζήτησε να συγκαλέσει εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα για τις 4.30 το απόγευμα, της ίδιας μέρας. Ο γραμματέας της Κ.Ο. αρνήθηκε και λίγο μετά, έγινε γνωστό από συνεργάτες του προέδρου του κόμματος ότι συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα με απόφαση του βουλευτή Παναγιώτη Μελά εξαιτίας άρνησης του βουλευτή Ευβοίας. 
Από την έκτακτη συνεδρίαση απουσίαζαν ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Τέρενς Κουίκ, ο Γιάννης Κουράκος και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ενώ κατά τις ίδιες πηγές, στη δική τους «γραμμή» βρίσκονται ο Χρήστος Ζώης και ο Μιχάλης Γιαννάκης. Αργά το απόγευμα, μετά την έκτακτη συνεδρίαση εκδόθηκε η ανακοίνωση των… προσωρινών αλλαγών: «Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με αντικείμενο την προετοιμασία του συνεδρίου του κόμματος. 
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαίωσε την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων εν όψει του συνεδρίου». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι ΕΈλληνες προχώρησαν σε αντικατάσταση του γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Μαρκόπουλου τουλάχιστον μέχρι τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Πέμπτης: «Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς», αναφέρει η ανακοίνωση συγκεκριμένα, ενώ επισημαίνεται ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων εν όψει του συνεδρίου».

Στην ίδια ανακοίνωση, υπάρχουν αιχμές και σκληρά πυρά κατά των βουλευτών που… έθεσαν πολιτικά θέματα και απαίτησαν διάλογο: «Οταν ελέγχονται “τα κορυφαία στελέχη” για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την “κορυφαιότητά” τους) ελέγχεται και η αλήθεια της “αιτίας” και η ειλικρίνεια της “εξήγησης” που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δηλώνουμε ότι στους “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” δεν υπάρχουν “κορυφαία στελέχη”. Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Ελληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες. Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μην τους προδώσουμε. Ετσι και κάνουμε. Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Την απόφαση της έκτακτης Κοινοβουλευτικής Ομάδας την έχουν υπογράψει οι Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Ελενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ στο κόμμα του Πάνου Καμμένου μετά από την εξέλιξη αυτή ενώ μέχρι χθες αργά το βράδυ δεν υπήρξε ανακοίνωση ή αντίδραση από τον Κώστα Μαρκόπουλο. 

Για πολλά στελέχη πάντως ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει «πόλεμος» καθώς και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Πάνος Καμμένος είχε αποφύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας στα πολιτικά ζητήματα που είχε και τότε θέσει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.
Κ.Κατσαβού στον Ελεύθερο Τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου