Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τα δίνουν όλα οι ελληνικές τράπεζες, πρώτη μπαίνει η Εθνική

Τα δίνουν όλα οι ελληνικές τράπεζες, πρώτη μπαίνει η ΕθνικήΚάτω από αφόρητες πολιτικές πιέσεις οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετάσχουν τελικά πλήρως στην επαναγορά ομολόγων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εκασφαλίζοντας φορολογικά ανταλλάγμα και ποινική ασυλία για τα διοικητικά τους συμβούλια. Το πρόγραμμα επαναγοράς χρέους συνάντηση μεγάλα προβλήματα και νωρίς την Παρασκευή κυκλοφόρησε έντονα η φήμη για παράταση της διαδικασίας.
Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου το πρακτορείο Dow Jones News wires αποκαλύπτει πως η
συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών θα είναι καθολική επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ενώ όπως γράφει τα στοιχεια για την πορεία της επαναγοράς θα είναι διαθέσιμα το Σάββατο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.
Τραπεζίτες και πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στις διοικήσεις των τραπεζών για να συμμετάσχουν... εθελοντικά στο πρόγραμμα.
Πηγές από το εξωτερικό υποστηρίζουν πως μετά την πλήρη εμπλοκή των ελληνικών τραπεζών το πρόγραμμα θα πετύχει με το Δημόσιο να πιάνει τους στόχους αλλά θεωρούν αμφίβολη την αποτελεσματικότητά του.
Πρώτη ανακοίνωση της συμμετοχή της στο πρόγραμμα η Εθνική Τράπεζα η οποία επισημαίνει με δελτίο Τύπου ότι η απόφαση βασίστηκε σε οικονομοτεχνικά δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου