Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Τι είπε ο υφ. Παιδείας στην ΟΛΜΕ για την κάλυψη των κενών

Ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου κατά τη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο της κινητοποίησης για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα κενά εκπαιδευτικών που είχε διοργανωθεί από την ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας σήμερα, αναγνώρισε ότι
υπάρχουν τα κενά στα σχολεία και ,όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, «μας δήλωσε πως το υπουργείο έχει ζητήσει επιπλέον πιστώσεις, που δεν δόθηκαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου\, αναφε΄ρει η ανακοίνωση της ΟΛΝΕ:
1. Υπάρχουν μόνο 120 πιστώσεις για αναπληρωτές αυτή τη στιγμή!!
2. Οι περίπου 12.500 πιστώσεις αναπληρωτών που είχαν εξαγγελθεί στην αρχή της χρονιάς είναι για 7μηνες συμβάσεις, πράγμα που στην ουσία σημαίνει περίπου 9.000 αναπληρωτές.
3. Έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών να μετατραπούν οι πιστώσεις σε 8μηνης διάρκειας (που στην πράξη σημαίνει περίπου 800 πιστώσεις ακόμη για το επόμενο διάστημα).
4. Θα ξεκινήσουν προσλήψεις ωρομισθίων κυρίως σε μουσικά και τεχνικά σχολεία (πιστώσεις για 30.000 ώρες).
Ο Υφυπουργός δήλωσε στην ΟΛΜΕ πως δεν έχει δοθεί εντολή από το Υπουργείο για συγχωνεύσεις τμημάτων, απλά μια γενική κατεύθυνση στις ΔΔΕ για «συγκράτηση των κενών».
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έθεσε επίσης το ζήτημα των εκπαιδευτικών που αδυνατούν λόγω υγείας να έχουν πλήρες διδακτικό ωράριο.
Όπως φαίνεται και από τις απαντήσεις του υφυπουργού Παιδείας, αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, η ύπαρξη των κενών στα σχολεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του μνημονίου, που πλήττει δραματικά και τη δημόσια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου