Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο πόλεμος στο ευρώ, οι ψευτοπατριώτες και τα βρώμικα παιγνίδια του λόμπυ της δραχμής



Τώρα, επιτέλους, ξέρω! Αν βγούμε από το ευρώ μας περιμένουν στη γωνία οι φίλοι μας οι Τούρκοι. Το είπε ο κ. Ρουμπινί. 

Ναι, ο σύμβουλος του κυρίου Παπανδρέου. Αυτός όπως κι άλλοι σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού έχουν προβλέψει άπειρες φορές την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Εδώ και λίγο καιρό έχουν αλλάξει στρατηγική. Ερώτηση: Τι έχουν κοστίσει αυτοί οι άνθρωποι στους Έλληνες φορολογούμενους;

Μπορούν να κάνουν τους Κινέζους, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίχτηκαν πολλά λεφτά σε βάρος της Ελλάδας και του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και ότι στην μάχη αυτή χρησιμοποιήθηκαν πολλές φορές δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων και διαφόρων «συμβούλων». 

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τις διεθνείς αγορές γνωρίζουν καλά ότι μία δήλωση ή ένα νεύμα είναι αρκετά για κέρδη ή ζημίες εκατομμυρίων.

Πάρτε για παράδειγμα την δήλωση περί Τιτανικού. Αν την γνώριζα λίγα λεπτά νωρίτερα θα είχα ήδη βγάλει την σύνταξή μου και τα έξοδα μιας μεγαλοπρεπούς κηδείας. Βλέπετε, θα μου ήταν αφόρητο να έπαιρνα μαζί μου ένα τέτοιο μυστικό κι οι πληρωμένες δημοσιεύσεις κοστίζουν!

Καταλαβαίνετε ότι σημασία έχει ποιος κάνει κάθε φορά την δήλωση. Αν την κάνει ένας άσημος δημοσιογράφος από μία φτωχική επαρχία της Ευρώπης, δεν έχει την παραμικρή σημασία. Αν την κάνει όμως ένας σύμβουλος Έλληνα πρωθυπουργού, τότε αποκτά αυτόματα ειδικό βάρος.

Βγήκαν πολλά λεφτά στην πλάτη του ελληνικού λαού. Επί τρία χρόνια σορτάρουν οτιδήποτε ελληνικό και βγάζουν λεφτά. Η Καθημερινή χτες μας πληροφόρησε ότι μεγάλα ονόματα έχασαν επίσης χρήματα. Κι αναφέρεται σε επενδύσεις των Τζον Πόλσον, Τζόρτζ Σόρος και Τζέικομπ Ρότσιλντ. Μόνο η CIA και το FBI λείπουν από την σχετική λίστα.

Οι αξιότιμοι αυτοί κύριοι όμως δεν έχασαν χρήματα επειδή πόνταραν σε βάρος της Ελλάδας, αλλά επειδή πόνταραν στην διάλυση της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε στην αρχή ως το σπίρτο που θα άναβε φωτιά στην μπαρουταποθήκη. Και την σκυτάλη την έχουν πάρει πλέον οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι. 

Το γεγονός ότι τόσο μεγάλα ονόματα συνεχίζουν να πιστεύουν στην κατάρρευση της Ευρώπης, αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει. Ταυτόχρονα μας εξηγεί και την σκοπιμότητα διαφόρων εκθέσεων και δημοσιευμάτων. Αλλά το θέμα δεν έχει πλέον σχέση με Ελλάδα.

Το αντίθετο! Οι δραγουμάνοι των διεθνών κέντρων πάσης φύσεως που χρηματοδοτούνται για ευνόητους λόγους από μεγάλα κερδοσκοπικά funds του εξωτερικού, το έχουν ρίξει τελευταίως στην τρελή. Έχουν ξεχάσει παλιότερες θέσεις τους ότι «πρέπει» η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και μας τις παρουσιάζουν πλέον ως έναν τρόπο διαπραγμάτευσης! Μάλλον νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους.

Τι έχει συμβεί και έχουν αλλάξει πλέον θέση; 

Πρώτον, η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά τις ισορροπίες στην Ευρωζώνη. Είναι και προβλέψιμο ως γεγονός και αντιμετωπίσιμο. Δεύτερον και σημαντικότερο: Η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ και δίχως να υπάρχει ένα σχέδιο B για τη χώρα, θα την φέρει αυτόματα στην αγκαλιά άλλων μεγάλων δυνάμεων, αλλάζοντας τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή.

Καταλαβαίνει κανείς τώρα γιατί είναι σημαντικό το θέμα των πετρελαίων. Δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς πετρέλαιο και φυσικό αέριο βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας. Ξέρουμε όμως ότι αν και εφόσον υπάρχει θα έχουμε αυξήσει την διαπραγματευτική μας θέση σε αυτό το παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό παζάρι.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ξένοι «φίλοι» μας άρχισαν να γίνονται πιο μαλακοί απέναντί μας μετά από το καλοκαίρι. Μετά από την επίσημη ενημέρωση του κ. Σαμαρά από επιστήμονες για τον πλούτο που κρύβεται κάτω από τα πόδια μας (όπως αποκάλυψε το Κεφάλαιο το Σάββατο)! 

Είχε σημασία, τελικά, να κερδίσουμε χρόνο και να μπορούμε έτσι να συνομιλούμε. 

Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν είχαμε ακούσει τους διαφόρους «πατριώτες» και αποχωρούσαμε μόνοι μας από την Ευρωζώνη. 

Μας το λέει, επιτέλους, ο κ. Ρουμπινί. Ωμά, δίχως σάλτσες και ευγένειες.
Θανάσης Μαυρίδης
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου