Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Τώρα ο Τσίπρας δεν θέλει να γίνουμε Αργεντινή (βίντεο)

Επρεπε να φτάσει ο ίδιος μέχρι την Αργεντινή για να καταλάβει ότι καμιά φορά πρέπει να προσέχεις τι εύχεσαι, ειδικά όταν έχει να κάνει με το μέλλον μίας ολόκληρης χώρας.

Ο λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα που τον Σεπτέμβριο είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με μία δήλωση –για πολλούς- σοκ.
«Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή» είχε ευχηθεί τότε από το βήμα της Βουλής και είχε εξηγήσει ότι στη μακρινή χώρα της Λατινικής Αμερικής «πέρασαν μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους». Ολα αυτά μέχρι τώρα που ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ
διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει στην Αργεντινή με το ταξίδι του εκεί. Ενα ταξίδι που έγινε στη χειρότερη στιγμή για την αποστολή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ λοιπόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτανε στο Μπουένος Άιρες, η Αργεντινή «ξαναθυμόταν» σκηνές του παρελθόντος που ήθελε να ξεχάσει. Οι εικόνες από τις λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ διαφόρων πόλεων προκαλούν δέος. Την Πέμπτη ξεκίνησαν από την πόλη Μπαριλότσε, στα δυτικά, στην Ρεσιστένσια, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και στις Καμπάνα και Σάρατε, που είναι και οι δύο στην επαρχία του Μπουένος Άιρες. Την Παρασκευή τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο καθώς στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Ροσάριο, κατά τη διάρκεια λεηλασίας έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Ισως όλα αυτά να σόκαραν τον κ. Τσίπρα και να τον ανάγκασαν σε πλήρη υποχώρηση συγκριτικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει προ τριών μηνών μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας της Αργεντινής Κάρλος Τομάδα... απευχήθηκε να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή και μάλιστα τόνισε: «Πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη δραματική εμπειρία της χρεωκοπίας, στην οποία οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση που ήταν προσκολλημένη στις συνταγές της λιτότητας και στις επιλογές του ΔΝΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου