Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ο Χριστόφιας ξέσπασε σε κλάματα που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο

Ο Χριστόφιας ξέσπασε σε κλάματα που έβαλε τη χώρα στο ΜνημόνιοΣε κλάματα ξέσπασε ο Κύπριος προέδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, όταν από το βήμα του συνεδρίου της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, εξηγούσε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διαπραγμάτευση του κυπριακού μνημονίου και το δίλημμα που ο ίδιος κλήθηκε να αντιμετωπίσει. 
«Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός επώδυνου μνημονίου και της χρεοκοπίας των τραπεζών που με τη σειρά τους θα οδηγούσαν σε κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και έχοντας διασφαλίσει
κάποια πολύ βασικά και σημαντικά ζητήματα αναλάβαμε την ευθύνη να προχωρήσουμε με στόχο τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας» δήλωσε ο κ. Χριστόφιας.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στο Μηχανισμό Σταθερότητας, γνωρίζαμε ότι τα περιθώρια αλλαγών στις απαιτήσεις και τυος όρους της Τρόικας δεν θα ήταν απεριόριστα.
«Σκεφτόμουν πάντα το καλό των εργαζομένων. Το καλό των απλών ανθρώπων. Σας διαβεβαιώνω ότι για αυτές τις αξίες θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας μέχρι και την τελευταία μου πνοή» πρόσθεσε με φανερή τη συγκίνησή του και ξεσπώντας σε δάκρυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου