Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Βρε εγκεφαλοκαημμένα, δεν το ξέρατε ότι όποιος ανακατεύεται με τον Νικολόπουλο ...τον τσιμπάνε οι κότες;


Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελαδα Πάνος Καρβούνης, απαντώντας ο πρώτος σε αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου...
Νικολόπουλου και με δήλωσή του ο δεύτερος, εξηγούν από πληρώνονται τα στελέχη της Task Force που βρίσκονται στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Χορστ
Ράιχενμπαχ. 

Οπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Βολουδάκη, τα μόνιμα στελέχη της Task Force, που βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πληρώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Οι ξένοι εμπειρογνώμονες που έρχονται στην Ελλάδα προκειμένου να παράσχουν τεχνική βοήθεια στις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της Task Force, εντάσσονται σε επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο καλύπτει τα έξοδα ξένων εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ.

 
Επίσης, στην απάντησή του ο υφυπουργός Δικοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι τα μέλη της Task Force λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» που «τρέχει» από το 2011 και αναλαμβάνει την κάλυψη εξόδων ξένων κρατικών λειτουργών-εμπειρογνωμόνων (εισιτήρια, διανυκτερεύσεις, ημερήσια αποζημίωση 92 ευρώ) μέσα στα όρια της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ. 

Υπογραμμίζει δε, ότι «δεν έχει σε καμία περίπτωση καταβληθεί από το εν λόγω πρόγραμμα μεγαλύτερη αμοιβή προς κρατικό λειτουργό οποιουδήποτε κράτους ή προς μέλος της Task Force».

Ο κ. Καρβούνης από την πλευρά του διευκρινίζει, ότι η προαναφερόμενη αμοιβή αφορά μόνον τους εμπειρογνώμονες που έρχονται στην Ελλάδα προκειμένου να παράσχουν τεχνογνωσία στις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της Task Force και καθορίζεται στο πλαίσιο του σχετικού επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ, όπως αναφέρει ο υφυπουργός στην απάντησή του στη Βουλή.

Ο κ. Καρβούνης υπενθύμισε επίσης ότι το 95% της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, περιλαμβανομένου του συγκεκριμένου προγράμματος, γίνεται από πόρους της ΕΕ.
http://www.enimerwsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου