Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Είμαστε λίγοι, είμαστε εξηρτημένοι, είμαστε παπανδρέλληνες


Ο κ. Πάνος Καμμένος δεν φημίζεται για την ψυχραιμία του. Ούτε σε όσα πολιτικά λέει, ούτε – κυρίως – όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μία μείζονα κρίση.

Αυτό επιβεβαίωσε και τα δύο προηγούμενα 24ώρα, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την «ανταρσία» των μέχρι πρότινος στενών του συνεργατών. Σε υψηλούς τόνους και με σκληρές εκφράσεις, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε στην κριτική που του ασκήθηκε. 
 
Μέχρι χθες το βράδυ τρία στελέχη είχαν αποχωρήσει από το κόμμα. Ο, και κουμπάρος του, Χρήστος Ζώης εκπρόσωπος του κόμματος μέχρι χθες, ο Γιάννης Μανώλης γραμμ. Συνδικαλιστικού και ο Δημήτρης Σταμάτης, πρ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Και οι τρείς υπήρξαν εκ των πρωταγωνιστών στη συγκρότηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων πριν 9 μήνες.
 
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τα βάσανα για τον κ. Καμμένο δεν τελειώνουν εδώ. Όπως πληροφορείται το Matrix24, ο Πρόεδρος των Ανεξ.Ελ θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες αποχωρήσεις και, κυρίως, σκληρή κριτική που θα έχει ως στόχο την πλήρη αποδόμησή του.
 
Ήδη χθες δέχθηκε ένα σκληρό πλήγμα στην ήδη μειωμένη αξιοπιστία του, μετά την παραδοχή Μανώλη ότι το non paper (που αρνείτο ο Π. Καμμένος ότι δόθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του Μαϊου) όντως υπήρξε και δόθηκε από το Πρόεδρο των Ανεξ.Ελ στον κ. Κάρολο Παπούλια.
 
Ο κ. Καμμένος, που κάνει λόγο για επαγγελματίες πολιτικούς όντας ο ίδιος βουλευτής για περισσότερα από 20 χρόνια, δέχεται κριτική και για σειρά άλλων πολιτικών του πρωτοβουλιών, για τις οποίες η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος δήλωνε άγνοια.

 

Μεταξύ αυτών, η τελευταία πρότασή του περί σύνδεσης του νέου ελληνικού νομίσματος με το δολάριο, η σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η δημόσια πρόσκληση στην Κουμουνδούρου να παραιτηθούν μαζικά οι βουλευτές των δύο κομμάτων ώστε και προκληθούν εκλογές. Άξιζε να σημειωθεί ότι τότε τα στελέχη της Κουμουνδούρου σημείωναν, εμφανώς υποτιμητικά για τον κ. Καμμένο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σοβαρό κόμμα.
 
Μετά από μία μακρά περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Καμμένος εκμεταλλεύθηκε την μνημονιακή κόπωση των πολιτών αλλά και τη διεισδυτικότητα των θεωριών συνωμοσίας που και ο ίδιος διακίνησε, πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανταρσία των πλέον κοντινών του, ιδεολογικά και πολιτικά, στελεχών. 

Η κεντροδεξιά ή πάντως τα κορυφαία στελέχη της μοιάζουν να έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν το σχήμα και να κινηθούν προς τη συγκρότηση μίας νέας κίνησης. 

Ο κ. Καμμένος, πάλι, μένει με τη μάζα των νέων βουλευτών του κόμματος ενώ καθίσταται σαφές ότι ειδικό βάρος στο κόμμα αποκτά, πλέον, ο κ. Νότης Μαριάς. 

Έστω κι αν οι περισσότεροι εκτιμούν ότι στόχος του βουλευτή Ηρακλείου δεν είναι άλλος παρά η προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ…
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου