Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Κανονικά προχωρά η αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου


euroΣύμφωνα με το πρόγραμμα προχωρά η διαδικασία της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης των αιτημάτων έκτακτης χρηματοδότησης Υπουργείων που έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε συνέχεια αυτών που εκτελέστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (40 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων προκειμένου να χορηγηθεί εφάπαξ σε 1.200 συνταξιούχους και 255,3 εκατ. ευρώ προς το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου 42 Δήμοι της
χώρας να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις), το υπουργείο γνωστοποιεί ότι:

- Αναφορικά με τα ποσά επιστροφής φόρων που απαιτούν την υπογραφή του Υφυπουργού Οικονομικών (άνω των 300.000 ευρώ) έχουν ήδη υπογραφεί από τον κ. Μαυραγάνη ποσά ύψους 68,1 εκατ. ευρώ.

- Αναφορικά με τα ποσά επιστροφής φόρων αρμοδιότητας ΔΟΥ (κάτω των 300.000 ευρώ) ύψους 316,3 εκατ. ευρώ έχει ήδη σταλεί, με εντολή του Υφυπουργού Οικονομικών, επιστολή από 06/12/2012 σε όλες τις ΔΟΥ για την τακτοποίηση των τυχόν ανεξόφλητων εκκαθαρισμένων Ατομικών Φύλλων Έκπτωσης (ΑΦΕΚ) με την άμεση αποστολή σχετικών ειδοποιήσεων στους δικαιούχους, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 102 του ΠΔ 16/89.

-Οι Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι έτοιμες, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, να δρομολογήσουν τις διαδικασίες μεταβίβασης πιστώσεων ύψους 164 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οφειλές παρελθόντων ετών προς φαρμακοποιούς. Το ποσό αυτό προήλθε από συνολική οφειλή 220 εκατ. ευρώ του ΟΠΑΔ, αφού αφαιρέθηκε ποσό 48 εκατ. ευρώ που έχει ήδη πληρωθεί στις αρχές του έτους στον ΕΟΠΥΥ και έκπτωση 3,5% επί του αρχικού ποσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου