Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Παιδικοι σταθμοί ΕΣΠΑ χωρις προβλήματα λεει το υπουργείο τι θα γίνει απο τον επομενο χρόνο


ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΕΣΠΑΧωρίς προβλήματα θα υλοποιηθεί φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ που επιδοτεί με 145 εκατ. ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς για την φιλοξενία βρεφών και νηπίων όπως επίσης και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).
         Όσον αφορά το επόμενο σχολικό έτος, η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Άννα Δαλλαπόρτα δηλώνει, απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, θα
ασκηθεί αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο να υλοποιηθεί κανονικά.  
        Υπενθυμίζεται ότι με απόφασή του το Ζ' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ακύρωσε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς έκρινε πως υπάρχει «ουσιώδης πλημμέλεια» στις τροποποιήσεις της προκήρυξης και των συμβάσεων που έκανε η Ελληνική Εταιρεία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΕΕΤΑΑ).  Η κ. Δαλλαπόρτα, αναφέρει επίσης ότι, «οι οριζόντιες μειώσεις που επιβλήθηκαν με στόχο να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εργαζόμενες μητέρες σε μία εποχή τρομακτικής δημοσιονομικής κρίσης και έλλειψης πόρων για χρηματοδότηση δομών παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων έγιναν μετά από διαβούλευση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αντίστοιχων φορέων κατά την οποία εξασφαλίσθηκε η συναίνεσή τους».
         «Σε κάθε περίπτωση», τονίζει η κ. Δαλλαπόρτα «το υπουργείο Εργασίας και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ως δικαιούχος της πράξης, προβαίνουν ήδη σε συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες για την ομαλή διευθέτηση του ζητήματος, η ομαλή εξέλιξη του οποίου αποτελεί προτεραιότητα τόσο του υπουργείου Εργασίας όσο και της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων. Άλλωστε, λόγοι υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου».
πηγη ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου