Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΕ απειλεί με νέες κυρώσεις τη Β. Κορέα λόγω εκτόξευσης πυραύλου


Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση απείλησε σήμερα με νέες κυρώσεις την Πιονγκγιάνγκ, μετά την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου που σύμφωνα με τη Βόρεια Κορέα έθεσε σε τροχιά δορυφόρο.
"Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση θα εξετάσει την κατάλληλη απάντηση, ύστερα από διαβουλεύσεις με τους βασικούς εταίρους της και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κυρίως υπό την μορφή πιθανών επιπλέον κυρώσεων", τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν
'Αστον.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους καταδίκασαν την εκτόξευση του πυραύλου και ζήτησαν την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
"Η εκτόξευση αυτή αποτελεί ένα νέο βήμα στις προσπάθειες που καταβάλλει από καιρό η Βόρεια Κορέα για ν΄αποκτήσει τη βαλλιστική τεχνολογία, παραβιάζοντας τις διεθνείς δεσμεύσεις της", τόνισε η 'Αστον.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να σεβαστεί, χωρίς καθυστέρηση, πλήρως και άνευ όρων τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, από τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση που χρονολογούνται από το 2005.
Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου