Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Συναντήσεις στο ΥΠΑΙΘΠΑ για την καταστρατήγηση της Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τη διδασκαλία της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας στα δημοτικά σχολεία των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Τ.Θ. 51717  Τ.Κ. 14503 Αθήνα
E-Fax: 15102017899
www.deutsch.gr  ●  info@deutsch.gr


Αθήνα, 12.12.2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΚΑΓΕΠΕ: Συναντήσεις στο ΥΠΑΙΘΠΑ για την καταστρατήγηση της Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τη διδασκαλία της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας στα δημοτικά σχολεία των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας

Σήμερα Τετάρτη, 12/12/2012, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. (ΠΕΚΑΓΕΠΕ) κα. Κατερίνα Γκριτζαλιώτη είχε σειρά συναντήσεων στη Διεύθυνση
Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘΠΑ στο Μαρούσι, με τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. κ. Κώστα Παπαχρήστο και με άλλα στελέχη της Διεύθυνσης.
Αποκλειστικό θέμα στις συναντήσεις αποτέλεσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε μερικά δημοτικά σχολεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας, με ευθύνη του κ. Γεωργίου Παναγιωτόπουλου, Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας και της κα. Κωνσταντίας Πράντζου – Κανιούρα, Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπ/σης Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις αναφορές των Τοπικών Επιτροπών της ΠΕΚΑΓΕΠΕ και συγκεκριμένες καταγγελίες Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, σε μερικά από τα δημοτικά σχολεία αυτών των Περιφερειών, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών Γερμανικής (δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη αναπληρωτή για το μάθημα της Β΄ Ξένης Γλώσσας στα δημοτικά σχολεία!) οι μαθητές και οι μαθήτριες, που επέλεξαν να διδαχθούν τη Γερμανική Γλώσσα, έχουν ήδη παράνομα υποχρεωθεί να ενταχθούν στα τμήματα Γαλλικής Γλώσσας και σε ελάχιστα -ευτυχώς- σχολεία πραγματοποιήθηκαν και παραγγελίες βιβλίων!
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. κ. Κώστας Παπαχρήστος εξέφρασε την οργή του για τις συγκεκριμένες συμπεριφορές των παραπάνω στελεχών και διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της ΠΕΚΑΓΕΠΕ κα. Κατερίνα Γκριτζαλιώτη, πως:
α) δεν έχει δοθεί καμιά «προφορική εντολή» από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΠΑ στα συγκεκριμένα στελέχη της Εκπαίδευσης και
β) ισχύει χωρίς καμιά παρέκκλιση η με αριθ. Φ.12/52/63/12873/Γ1/06-02-2012 (ΦΕΚ 253, τ. Β΄) Υπουργική Απόφαση, με την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες επιλέγουν ελεύθερα τη Δεύτερη Ξένη Γλώσσα (Γαλλική ή Γερμανική) που επιθυμούν να διδαχθούν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας.
Επίσης ο κ. Κώστας Παπαχρήστος ενημέρωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να βρεθούν πόροι για την κάλυψη των δαπανών πρόσληψης αναπληρωτών για τη διδασκαλία της Β΄ Ξένης Γλώσσας στα δημοτικά σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου