Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Συγκινητική η συμμετοχή και προσέλευση του κόσμου



Μήνυμα ελπίδας στέλνουν παραμονές Χριστουγέννων χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, που συρρέουν μαζικά από το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία "Νοιάζομαι - Μοιράζομαι" του ΜEGA και του Κόμβου Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων.


Με τα παιδιά να δίνουν το καλύτερο παράδειγμα, ο κόσμος
συρρέει μαζικά και προσφέρει τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες, παιχνίδια, μικροσυσκευές και είδη προσωπικής υγιεινής, αλλά κυρίως ανθρωπιά προς όσους έχουν ανάγκη.
Η ανταπόκριση είναι τόσο μεγάλη που με τα είδη που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι τις 4 το απόγευμα είχαν γεμίσει ήδη 16 φορτηγά του δήμου Αθηναίων, ενώ χρειάστηκε να μισθωθούν και 2 νταλίκες. Επιπλέον, η πρώτη αποθήκη του δήμου γέμισε ασφυκτικά από τις προσφορές των συμπολιτών μας και από το μεσημέρι άνοιξε και δεύτερος, μεγάλος στεγασμένος χώρος στη λεωφόρο Καβάλας.

«Πραγματικά δεν περιμέναμε ότι θα υπήρχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση κόσμου. Εδώ στο Σύνταγμα, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματικά φαίνεται το δυνατό μήνυμα που θέλουν να δώσουν οι Αθηναίοι σε όλη την Ελλάδα, το μήνυμα της αισιοδοξίας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς... Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη συλλογική προσπάθεια" δήλωσε η αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου, προσθέτοντας ότι "αυτή είναι μόνον η αρχή» και ότι ο δήμος θα συνεχίσει με τέτοιες πρωτοβουλίες καθ' όλη τη διάρκεια του 2013.
Oι άνθρωποι του MEGA και οι εθελοντές του Κέντρου Αλληλοβοήθειας του δήμου θα βρίσκονται στο Σύνταγμα μέχρι τις 21:00.
Ωστόσο, η προσπάθεια στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Νοιάζομαι - Μοιράζομαι» δεν σταματά σήμερα. Όσοι δεν προλάβουν να προσφέρουν τη δική τους βοήθεια σε εκείνους που το έχουν ανάγκη, μπορούν και τις επόμενες ημέρες, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, να απευθυνθούν στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου