Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Σαμαράς: Σήμερα τελειώνουν οι εκβιασμοί για την έξοδο της χώρας από το ευρώ



«Σήμερα τελειώνει μια μεγάλη και δύσκολη περίοδος αγωνίας για την Ελλάδα και σταματούν οι φήμες και οι εκβιασμοί για έξοδο της χώρας από το ευρώ» δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup να αποδεσμεύσει 49,1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Ο Α. Σαμαράς ανέφερε πως η Ελλάδα κέρδισε μια μεγάλη ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της και να βγει από την κρίση όρθια και όχι γονατισμένη, ισχυρότερη και όχι απομονωμένη. "Τα χρήματα που εκταμιεύονται αποτελούν δικαίωση και αφετηρία" δήλωσε χαρακτηριστικά, δικαίωση για την πολιτική
των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, που πίστεψαν στην αναγέννηση της χώρας και όχι στην καταστροφή της, που πίστεψαν στην Ελλάδα της Ευρώπης και όχι σε μια Ελλάδα απομονωμένη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι κανείς δεν είχε τολμήσει να προβλέψει ότι θα καταβληθούν στην Ελλάδα συνολικά 52,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 δισ. θα μείνουν στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα 11 δισ. σβήνουν χρέος της τάξεως των 20 δισεκ. ευρώ.
«Τους επόμενους μήνες το ελληνικό κράτος θα ξεχρεώσει όλα όσα χρωστάει στους Έλληνες πολίτες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Α. Σαμαράς ανέφερε ότι με την εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισεκ. ευρώ, τις επόμενες ημέρες, θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες που έχουν παραλύσει, θα αποκατασταθεί η ρευστότητα της οικονομίας, και θα τονωθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένεται να προσελκυστούν νέες επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. «Να πέσει η ανεργία. Αυτό είναι πάντα το μεγάλο ζητούμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι σήμερα «επιβραβεύεται μια πολύμηνη προσπάθεια» και ότι η σημερινή απόφαση αποτελεί «μεγάλη ανάσα» για τη χώρα. «Κατ' εμέ το ταξίδι αρχίζει σήμερα, αλλά χωρίς τα σύνορα της αβεβαιότητας πλέον» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου