Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Έβαλαν σε εκλεκτορικό Πανεπιστημίου καθηγητή της ΕΣΔΥ

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ , Καθηγητής Νίκος Σταυρακάκης, απέστειλε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγητή Ιωάννη Αθ. Χατζηδημητρίου, την ακόλουθη επιστολή:
Αξιότιμε κ Πρύτανη,
Επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή την διαπίστωση ότι στα Μητρώα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μαζί με τους εκλέκτορες των Πανεπιστημίων της ημεδαπής περιλαμβάνεται, στο γνωστικό αντικείμενο «Οικονομική της Υγείας - Οικονομική της Εκπαίδευσης» (σελ 110 του αρχείου που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου
Μακεδονίας [βλ. 1]), ο κ Ιωάννης Κυριόπουλος, Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Προφανώς πρόκειται περί παρανόησης, καθότι η ΕΣΔΥ δεν είναι Πανεπιστήμιο, ούτε εντάσσεται στην ομάδα των ΑΕΙ της χώρας.
Επιπλέον, την άνοιξη του 2012 δημιουργήθηκε τεράστιο θέμα όταν τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας κατέθεσαν σχέδιο Νόμου στην Βουλή, με σκοπό την "ανωτατοποίηση" της ΕΣΔΥ. Στο σχέδιο αυτό αντιτάχθηκε η ΠΟΣΔΕΠ (Βλ. [2]) καθώς τα 7 Τμήματα Ιατρικής της χώρας, μαζί με τις Συγκλήτους των αντίστοιχων Πανεπιστημίων (Βλ. [3]). Στο Ψήφισμα 13 της 69ης Συνόδου Πρυτάνεων, στα Ιωάννινα, 9-10 Μαρτίου 2012 (Βλ. [4]), η Σύνοδος «συντάσσεται με τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων». Το Νομοσχέδιο αποσύρθηκε πριν εισαχθεί στην ολομέλεια.
Πρέπει άμεσα να αφαιρεθεί το όνομα του κ Κυριόπουλου από τα Μητρώα του Πανεπιστημίου σας, καθότι το θέμα είναι ουσιαστικό και τυπικό και θα προκύψει πρόβλημα ακυρότητας της διαδικασίας εκλογής ή εξέλιξης μέλους ΔΕΠ σε περίπτωση που ο κ Κυριόπουλος συμμετέχει στο σχετικό εκλεκτορικό σώμα. Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε πως τίθεται και θέμα ακαδημαϊκής αρχής!
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης, Καθηγητής Ε.Μ.Π., Πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου