Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Λόμπυ της δραχμής - Θα πέσουν ποτέ μέσα, τουλάχιστον ΠΡΙΝ παγώσει η κόλαση;


Την αισιοδοξία του εκφράζουν στελέχη του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) για το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, που στόχο έχει να ελαφρύνει το δημόσιο χρέος κατά 20 δισ. ευρώ. .

Σύμφωνα με το IIF, η επαναγορά των ομολόγων θα επιτύχει ανοίγοντας έτσι το δρόμο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εγκρίνει την επόμενη δόση χρηματοδότησης

"Με πιθανή τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών, μοιάζει πιθανό πως το πρόγραμμα επαναγοράς θα φτάσει το στόχο των 14 δισ. ευρώ ή περίπου τόσο από τη συμμετοχή των ξένων επενδυτών... 

Έτσι ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως τα 10 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για την επαναγορά" αναφέρεται στην έκθεση του IIF.

Το Ινστιτούτο εκπροσωπεί περισσότερα από 400 από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο και ήταν αυτό που διαχειρίστηκε τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής του ελληνικού χρέους που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος.

Το ΔΝΤ έχει πει πως η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς είναι κρίσιμη για να εκπληρωθούν τα κριτήρια που θέτει το Ταμείο ούτως ώστε να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα. 

Ωστόσο τόσο το Ταμείο όσο και άλλοι θεωρούν αβέβαιη την επιτυχία του buyback, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το πρόγραμμα στήριξης και απειλεί να αναζωπυρώσει τους φόβους μετάδοσης της κρίσης σε άλλες δοκιμαζόμενες οικονομίες.





http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου