Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

"Ανοιγμα" Σαμαρά σε 900 επενδυτές: επενδύστε και δεν θα χάσετε

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει οριστικά σελίδα, αφήνοντας πίσω την «ευρωφοβία», και ότι είναι ιδανική για επενδύσεις θέλησε να μεταδώσει ο Αντώνης Σαμαράς στους 900 επενδυτές που παρακολούθησαν Επενδυτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη. 
 
Ο Πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμά του προς τους επενδυτές μέσω βίντεο, όπως έκανε και ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ. «Η ευρω-φοβία πέθανε» είπε και σημείωσε ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα, γράφει το tovima.gr. «Επιτέλους ξεπέρασε την περίοδο της στασιμότητας και ανέτρεψε τα δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ.Ράιχενμπαχ που υπερθεμάτισε λέγοντας ότι η χώρα «βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους μεταρρυθμιστές του πλανήτη», τονίζοντας ότι τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία και η διαχείριση απορριμάτων θα φέρουν κέρδη τα επόμενα δέκα χρόνια σε όποιον αποφασίσει να επενδύσει τώρα. 
 
Το Επενδυτικό Φόρουμ διοργανώθηκε για 14η φορά από αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία. Την Ελλάδα «διαφήμισαν» ως ιδανικό τόπο επενδυσεων στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αλλά και από μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις, τραπεζικά στελέχη και εκπρόσωποι της ναυτιλίας. Στόχος να αλλάξει η εικόνα που έχουν οι Αμερικάνοι επιχειρηματίες για την χώρα.
 
πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου