Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Για πόλεμο ετοιμάζονται οι ξένοι στην Ελλάδα… 70.000 παράνομα όπλα μόνο στην Αττική εκτιμά η αστυνομία

Eκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει στην Αττική η διακίνηση παράνομων όπλων, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ειδικεύονται στα θέματα ένοπλης βίας να εκτιμούν ότι περισσότερα από 70.000 φονικά «εργαλεία» βρίσκονται στα χέρια κακοποιών.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου στο Νιουτάουν η ελεύθερη οπλοκατοχή έγινε ξανά… εργαλείο στα χέρια μακελάρη, στην Ελλάδα το καθεστώς χορήγησης άδειας οπλοφορίας είναι ιδιαίτερα αυστηρό, με μόλις 3.500 πολίτες να έχουν καταφέρει να πάρουν την προβλεπόμενη άδεια από την Αστυνομία για να φέρουν πιστόλι ή περίστροφο. Τα περισσότερα από τα
όπλα φτάνουν στην Ελλάδα, όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, σε κομμάτια ανταλλακτικών, ακόμα και μέσω ταχυδρομείου και συναρμολογούνται από τους χρήστες.
Τα ελληνοαλβανικά σύνορα είναι η βασική πύλη εισόδου τους, ενώ «κερκόπορτα» θεωρείται και η νότια Κρήτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιάτσες εμπορίας όπλων που υπήρχαν για πολλά χρόνια στην Ομόνοια έχουν μεταφερθεί τον τελευταίο χρόνο στη δυτική Αττική, όπου διακινείται άφθονο «μαύρο χρήμα». Ως μεγαλέμποροι εμφανίζονται συνήθως άτομα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Έλληνες και Αλβανοί με εκτός συνόρων διασυνδέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου