Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η νοοτροπία της "θύρας 7" και "θύρας 13" και οι διαχρονικές ευθύνες της αριστεράς

Η ατυχέστατη απάντηση-κονσέρβα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχουμε ευθύνη γιατί δεν κυβερνήσαμε» μπαγιάτεψε. Ευθύνη για την διακυβέρνηση μιας χώρας έχουμε όλοι μας. 

Και όσοι ψηφίζουμε την κυβέρνηση. Και όσοι ψηφίζουμε την αντιπολίτευση για να ελέγχει την κυβέρνηση και όχι να αντιπολιτεύεται μόνο για να αυξάνει το ποσοστό της.

Ο τίτλος και η εισαγωγή του σημερινού μου σημειώματος δεν έχουν ως αφετηρία μόνο δικές μου σκέψεις. Είναι περίπου κλεμμένα. Προέκυψαν από την πρόκληση που δέχθηκα (διαβάζοντας με προσοχή τα σχόλια στο χθεσινό μου σημείωμα για την ΦΑΓΕ και την κ. Γαϊτάνη) από τον μεστό σε διαπιστώσεις και έννοιες σχόλιο
του αξιολογότατου σχολιαστή «κουρκουλος» για τις ευθύνες όλων μας στην πολιτική ζωή. Ακολούθως προβληματίστηκα από τον αξιοπρεπέστατο διάλογο τόσο του «κουρκουλος» με τον επίσης αξιόλογο σχολιαστή «bouzbour» που πάντα διατυπώνει ισχυρά επιχειρήματα για σοβαρή συζήτηση. Όπως και τον διάλογο του «bouzbour» με τον “spyridon” ο οποίος διακρίνεται για την εμπεριστατωμένη πληροφόρησή του. Σας συνιστώ να τα μελετήσετε.

Εγώ μεταφέρω ευχαρίστως στο σημερινό μου σημείωμα την παρακάτω επισήμανση του «κουρκουλος» στις αρνητικές κριτικές μου για τον κ. Τσίπρα «...Όσο χάλια και αν είναι, δεν θα βγουν με την βία και με τα τανκς, αλλά ο πάνσοφος Έλληνας βολεψηματάκιδες – ψηφοφόρος, θα τους ψηφίσει, και έτσι θα εκλεγούν. Είναι θέμα λαού. Όταν ο λαός εκλέξει κάποιον που του υπόσχεται ότι θα κάνει βάση στον ΑΡΗ, φταίει ο τσαρλατάνος πολιτικός, ή ο ηλίθιος Έλληνας ψηφοφόρος; Απλά ο Έλληνας ψηφοφόρος, οι περισσότεροι, κοιτούν την πάρτη τους, και εκλέγουν καραγκιόζηδες βάσει αυτού. Έτσι φτάσαμε εδώ, και έτσι θα συνεχίσουμε. Απλά ας το δεχτούμε να τελειώνουμε.»

Και τώρα απομονώνω από τον άριστο διάλογο με τον "bouzbour” την άποψη του δεύτερου για τον ρόλο του κράτους στην οικονομία: «...κατά τη γνώμη μου υγεία, παιδεία, φως, νερό, τηλέφωνο θα πρέπει πάση θυσία να μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Όχι γιατί εμπιστεύομαι τους μηχανισμούς του δημόσιου να τα διοικούν, αλλά γιατί εμπιστεύομαι ακόμα λιγότερο τους ιδιώτες δανειστές που ψάχνουν για αγελάδες μετρητού στην Ελλάδα...»

Το μόνο που θα κάνω σήμερα είναι απλώς να συμπληρώσω στις παραπάνω ορθές διαπιστώσεις και τα δικά μου επιχειρήματα.

Κατ΄ αρχάς όσοι αναμασάνε το φαγητό της κομματικής κονσέρβας ότι οι αριστεροί δεν έχουν ευθύνη για την κατάντια της χώρας επειδή δεν κυβέρνησαν μέχρι σήμερα το ΚΚΕ ή τα μορφώματα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν καταλαβαίνουν τι λένε ή έχουν τυφλωθεί κομματικά όπως και οι χούλιγκανς που ανακατεύονται με φιλάθλους των «ειδικών θυρών» των γηπέδων.

Δεν έχουν ευθύνες οι συντεχνίες και το ΠΑΜΕ για διωγμό συγκεκριμένων επιχειρήσεων από την Ελλάδα; Δεν έχουν ευθύνες οι τυφλές κομματικές Οργανώσεις που έχουν καταντήσει στάβλους μόνο για ζώα τα Πανεπιστήμια;

Δεν έχουν ευθύνες τα κόμματα της αντιπολίτευσης όταν μαζεύουν τον οποιοδήποτε άξεστο στις τάξεις τους αρκεί να ελέγχει και να επηρεάζει εκλογικά ομάδες αμόρφωτων αληταράδων που παριστάνουν τους αριστερούς αγωνιστές;

Δεν έχουν ευθύνες στην διακυβέρνηση της χώρας τα κόμματα της αντιπολίτευσης όταν στέλνουν στην Βουλή, βεβαίως με την βοήθεια του εκλογικού σώματος που ελέγχουν, τραγουδίστριες, χορεύτριες, ηθοποιούς και ορισμένους που παριστάνουν τους δημοσιογράφους αναλυτές;

Δεν έχουν ευθύνη οι θιασώτες του Χότζα και των τρομοκρατών στο ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν ανάμεσά μας άθλιοι που καμαρώνουν και αναλύουν ως ευαγγέλιο τις αρλούμπες της «εταιρίας δολοφόνων» με το όνομα 17 Νοέμβρη;

Έχει ευθύνες και η αντιπολίτευση και όσοι πιστεύουν στα κόμματα γιατί σε μια πολιτισμένη και όχι τριτοκοσμική δήθεν δημοκρατία στην διακυβέρνηση μιας χώρας έχει σημαντικό ρόλο και η αντιπολίτευση αλλά και αυτοί που την στηρίζουν εκλογικά.

Όσοι λοιπόν επιτρέψαμε στον εαυτό μας να παρασυρθούμε από τις βλακώδεις θέσεις και απόψεις ναζιστών, μαοϊστών, τροτσκιστών και λενινιστών που στα μέρη που τους έζησαν τους έχουν κάνει ανέκδοτα… έχουμε τεράστια ευθύνη όταν τους ψηφίζουμε για την Βουλή.

Όπως έχουμε τεράστια ευθύνη όσοι στο όνομα της σοβαρότητας και της ασφάλειας, που πράγματι οφείλει να έχει ένα κράτος, επιμένουμε ακόμη να ζητάμε κλειστή κρατική οικονομία εκεί που πονάει άγρια η τσέπη μας. Και εκεί που πονάει είναι η υγεία, η παιδεία, το ηλεκτρικό, το νερό, οι μεταφορές, και η ποιότητα ζωής.

Αυτό όμως το πήραν χαμπάρι όλοι οι φαύλοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης και κάνοντας το κράτος δική τους επιχείρηση μας εκμεταλλεύονται.

Τι άλλο θέλουμε να δούμε για να πεισθούμε ότι η καταστροφή της χώρας προήλθε κυρίως από τον κρατισμό, την φαυλότητα στην διαχείριση του κρατικού κορβανά και την εκμετάλλευση των φορολογούμενων για να διατηρηθεί έτσι όπως έχει σήμερα το κράτος της κομπίνας και της διαπλοκής;

Και ενώ συμφωνώ απόλυτα ότι η υγεία, η παιδεία, οι μεταφορές, το νερό, το φως, το αέριο και ο ορυκτός πλούτος πρέπει να είναι πλήρως υπό τον έλεγχο του κράτους πώς να δεχθώ ότι θα αλλάξει το ελληνικό κράτος όταν υπάρχουν ακόμη ψηφοφόροι που στέλνουν στην Βουλή εκπροσώπους μόνο για οπαδούς της «θύρας 7» «και της θύρας 13».



 
Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου