Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Τα ζευγάρια του 4ου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδος

Μνηστήρες έτοιμοι για όλα Ολοκληρώθηκε η τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον μέσα στο 2013 δεκαέξι ομάδες (από τις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες) θα διεκδικήσουν -με περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες- την κούπα.
Οι τελευταίες ομάδες που «τσέκαραν» το εισιτήριο ήταν η SKODA Ξάνθη (στα πέναλτι με τον Εθνικό Γαζώρου), ο Πλατανιάς που επικράτησε ξανά της Καρδίτσας, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Καλλιθέα η οποία κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας τον Άρη.
Ο αποκλεισμός των «κίτρινων» αλλά κι εκείνος της ΑΕΚ από την Καβάλα σημαίνει πως στη φάση
των «16» πως δεν πρόκειται να δούμε κάποιο κλασικό ντέρμπι αφού αποφεύχθηκαν τα ΑΕΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Άρης.
Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως δεν θα έχουμε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, όπως για παράδειγμα το ζευγάρι του Πλατανιά με τον Παναθηναϊκό, αφού οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί στον αγώνα πρωταθλήματος στην Κρήτη.
Αναλυτικά, τα ζευγάρια του τέταρτου γύρου:
ΠΑΟΚ – Καλλιθέα
Κέρκυρα - Λεβαδειακός
Καβάλα - Ολυμπιακός
Πλατανιάς - Παναθηναϊκός
Ξάνθη – Βέροια
Πανθρακικός - Απόλλων Αθ.
Φωστήρας - ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπ. - Ολυμπιακός Β.
Ρίχνοντας μια ματιά στις ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στους «16», αξίζει να σταθεί κανείς στον Φωστήρα που επιβεβαίωσε το προσωνύμιό του ως «Φονέας των γιγάντων» και μετά τον Πανιώνιο, καλείται να κάνει ακόμη μία υπέρβαση απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Η ομάδα του Ταύρου είναι και η μοναδική από την ταπεινή Football League 2 που βρίσκεται στους «16», ενώ Καλλιθέα, Καβάλα, Απόλλων Σμύρνης και Ολυμπιακός Βόλου είναι οι τέσσερις εκπρόσωποι της Football League.
Όπως είναι φυσικό, οι σύλλογοι της Σούπερ Λίγκας αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία αφού 11 είναι οι μνηστήρες του Κυπέλλου Ελλάδας που παράλληλα αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία. Πρόκειται για τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικό, Λεβαδειακό, SKODA Ξάνθη, Βέροια, Πλατανιά και Κέρκυρα, που –όχι αναγκαστικά με αυτήν τη σειρά- έχουν τις πιο πολλές ελπίδες για να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.
Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου