Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Στο 4ο γυμνάσιο Καβάλας άμεση αντικατάσταση των τρύπιων δεξαμενών

Στο 4ο γυμνάσιο Καβάλας άμεση αντικατάσταση των τρύπιων δεξαμενών
Ένα απρόοπτο πρόβλημα καλείται αντιμετωπίσει ο δήμος Καβάλας, αφού το 4ο γυμνάσιο ξαφνικά έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις δεξαμενές του σχολείου υπήρχαν 1.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης. Κατόπιν όμως πρόσφατου ελέγχου που πραγματοποίησε ο Διευθυντής, διαπίστωσε πως όλη η ποσότητα είχε χαθεί, πιθανόν επειδή οι δεξαμενές ήταν τρύπιες. Ο Διευθυντής του σχολείου ειδοποίησε τη διοίκηση του δήμου για το πρόβλημα, ζητώντας νέα προμήθεια πετρελαίου. Η δημοτική αρχή παρήγγειλε δύο νέες δεξαμενές προς αντικατάσταση.
Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος της αρμόδιας δημοτικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Κυριάκος Σταυρίδης, το πρόβλημα δεν αποτέλεσε έκπληξη αφού σχεδόν σε καθημερινή βάση ανακύπτουν ζημιές κυρίως εξαιτίας της παλαιότητας αρκετών σχολικών συγκροτημάτων. Η διαρροή του πετρελαίου στο 4ο γυμνάσιο μάλλον ήταν εσωτερική αφού η δεξαμενή ήταν τοποθετημένη στο έδαφος κι έτσι το πετρέλαιο απορροφήθηκε σταδιακά από το τσιμέντο.
Ευτυχώς η ποσότητα πετρελαίου που είχε τοποθετηθεί στις δεξαμενές δεν ήταν μεγάλη, λόγω των εργασιών που εκτελούνται στο σχολικό συγκρότημα. Η απώλεια δηλαδή υπολογίζεται περίπου στα χίλια λίτρα καυσίμου η δε οικονομική ζημιά φτάνει στα 1.300 ευρώ. Ευτύχημα ήταν επίσης το ότι η ζημιά έγινε αντιληπτή από τον Διευθυντή, διαφορετικά το πρόβλημα θα συνέχιζε να υφίσταται καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
Ο δήμος παρήγγειλε δύο νέες δεξαμενές από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες αναμενόταν να φτάσουν χθες στην Καβάλα και η αλλαγή θα προχωρούσε άμεσα. Πάντως το σχολείο δεν έμεινε χωρίς θέρμανση. Επιπλέον, νέα προμήθεια πετρελαίου θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την αντικατάσταση των φθαρμένων δεξαμενών. Η χαμένη ποσότητα του πετρελαίου είχε μπει στις παλιές δεξαμενές μόλις την περασμένη εβδομάδα. Σε αντικατάσταση του φθαρμένου λέβητα που υπήρχε στο 3ο γυμνάσιο αναγκάστηκε επίσης να προχωρήσει ο δήμος Καβάλας, με κόστος 1.600 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου