Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τρύπιες δεξαμενές, χάθηκε το πετρέλαιο του 4ου Γυμνασίου

Τρύπιες δεξαμενές, χάθηκε το πετρέλαιο του 4ου Γυμνασίου
Ένα απρόοπτο πρόβλημα πρέπει ν΄ αντιμετωπίσει ο Δήμος Καβάλας σχετικά με τη θέρμανση των γυμνασίων, των λυκείων και των δημοτικών σχολείων. Πρόκειται για το 4ο γυμνάσιο Καβάλας, που ξαφνικά έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες στις δεξαμενές του σχολείου υπήρχαν 2000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης. Μετά από πρόσφατο όμως έλεγχο που έκανε ο Διευθυντής, διαπίστωσε ότι όλη η ποσότητα είχε χαθεί. Πιθανόν επειδή οι δεξαμενές είχανε τρύπες. Έτσι ο Διευθυντής του σχολείου ειδοποίησε το Δήμο Καβάλας ότι το σχολείο του χρειάζεται να προμηθευτεί πάλι πετρέλαιο θέρμανσης. Εξετάζεται το πρόβλημα των τρύπιων δεξαμενών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Καβάλας παρήγγειλε δύο καινούριες για ν΄ αντικαταστήσει τις τρύπιες. Η εκτίμηση όλων είναι ότι το πετρέλαιο βγήκε σιγά – σιγά προς το τσιμέντο κι απορροφήθηκε τελικά εκεί, από δεξαμενές που ήταν παλιές, γι΄ αυτό και με τον καιρό παρουσίαζαν
τις διαρροές που προαναφέραμε.
Η ζημιά απ΄ αυτή την ιστορία, υπολογίζεται πέραν των 1000 ευρώ.
Αφού τοποθετηθούν νέες δεξαμενές στο 4ο γυμνάσιο, ο Δήμος Καβάλας θα τις γεμίσει με πετρέλαιο θέρμανσης για τη λειτουργία του σχολείου.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τώρα που ο χειμώνας ήρθε για τα καλά, σε όλα τα σχολεία του Δήμου Καβάλας λειτουργούν τα καλοριφέρ. Στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν ούτε καν βλάβες, καθώς πολλά από τα σχολεία είναι καινούρια.
Η θέρμανση λειτουργεί παντού, υπό την ευθύνη του διευθυντή του κάθε σχολείου ή και νηπιαγωγείου. Όπως είπε ο Σάββας Εμφιετζής όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Καβάλας έχουνε πετρέλαιο, αλλά κι όταν χρειαστεί ν΄ αγοραστεί καινούριο, υπάρχουν χρήματα για να συμβεί κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με το Σ. Εμφιετζή το κράτος αναμένεται να στείλει κι άλλα χρήματα μετά τις γιορτές στα σχολεία του Δήμου Καβάλας, ώστε ν΄ αγοραστεί μόλις χρειαστεί περαιτέρω ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης.
Πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Καβάλας. Αποκορύφωμα των προβλημάτων που παρουσιάζονται συχνά η ιστορία που περιγράψαμε ήδη για τις τρύπιες δεξαμενές του 4ου Γυμνασίου Καβάλας. Πρόσφατα παρουσιάστηκε βλάβη στο λέβητα του 3ου γυμνασίου Καβάλας, με αποτέλεσμα ο Δήμος Καβάλας να πληρώσει τα χρήματα για ν΄ αγορασθεί καινούριος.
Στο 3ο λύκειο σε δύο τάξεις βορεινές οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν ότι δε ζεσταίνονται, γι΄ αυτό τοποθετήθηκαν και λειτουργούν ήδη από ένα επιπλέον καλοριφέρ που συνδέθηκε με το κεντρικό δίκτυο του σχολείου.
Εν τω μεταξύ ο υπεύθυνος για τα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης είναι σίγουρος ότι από πλευράς θέρμανσης τα σχολεία αυτά φέτος σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, δε θα έχουνε κανένα πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου