Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Νέα μείωση των δρομολογίων στην γραμμή του Πρίνου για τους επόμενους 4 μήνες

Νέα μείωση των δρομολογίων στην γραμμή του Πρίνου για τους επόμενους 4 μήνες
Το Λιμεναρχείο Καβάλας με  ανακοίνωση του επιβεβαίωσε τις τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες τα δρομολόγια στην γραμμή του Πρίνου μειώνονται περαιτέρω για το χρονικό διάστημα των επόμενων 4 μηνών. Τα δρομολόγια ήταν έως και χθες 4 από κάθε λιμάνι, τις Κυριακές δε ήταν μηδέν. Από σήμερα μέχρι και το τέλος Μαρτίου γίνονται 2 αφού κάθε ένα από τα 2 πλοία που τα εκτελούν βγαίνει σε ετήσια επιθεώρηση. Για τους μήνες Δεκέμβρη-Γενάρη στην γραμμή μένει μόνο το Θάσος 6, που θα εκτελεί (Δευτέρα έως Σάββατο) 2 δρομολόγια από Καβάλα, 2 δρομολόγια
από Πρίνο. Τους μήνες Φλεβάρη-Μάρτη αλλάζουν τα σκάφη. Σε ετήσια επιθεώρηση βγαίνει το Θάσος 6, δρομολόγια θα εκτελεί μόνο το Παναγία Θάσου. Με αυτό το συνηθισμένο κόλπο τα δρομολόγια ελαχιστοποιούνται στην γραμμή του Πρίνου. Υποχρεωτικά θα πουν οι εταιρίες, οι οποίες δηλώνουν αδυναμία στο να αντικαταστήσουν κάθε πλοίο που βγαίνει σε επιθεώρηση. Η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική για κάθε πλοίο. Οι εταιρίες όμως εξαντλούν το χρονικό περιθώριο που τους δίνει ο νόμος. Ενώ η επιθεώρηση μπορεί να διαρκέσει μόνο λίγες ημέρες ή εβδομάδες, συνεχίζεται επί δύο μήνες. Δύο μήνες θα λείπει το ένα σκάφος, δύο επόμενους μήνες το άλλο κι έτσι προκύπτει «αυτόματη» μείωση των ήδη λίγων δρομολογίων στην γραμμή του Πρίνου.
Όσοι λοιπόν διαμαρτύρονταν (Θασιακή Ένωση, Δήμοι, Εμπορικός Σύλλογος) επειδή θεωρούσαν λίγα τα 4 δρομολόγια, δεν είχαν σκεφθεί τα χειρότερα. Τα 2 μόνο δρομολόγια, που φυσικά δεν θα εκτελούνται καθόλου τις Κυριακές (αυτή είναι νέα… μόδα).
Η ισχύουσα νομοθεσία είναι τέτοια που επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρίες να επιτυγχάνουν μείωση των δρομολογίων και με αυτόν τον τρόπο. Όλοι οι άλλοι μοιάζουν (και είναι) εντελώς αδύναμοι στο να επηρεάσουν διαφορετικά την κατάσταση. Στην χειρότερη θέση όλων είναι οι κάτοικοι της Θάσου. Και φέτος θα περάσουν τον Χειμώνα στο νησί αφού οποιαδήποτε μετακίνηση τους στο χερσαίο τμήμα του Νομού μοιάζει (από πλευράς χρονικής διάρκειας και ταλαιπωρίας) με ταξίδι στη… Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου