Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κύμα επιθέσεων στο Ιράκ με τουλάχιστον 25 νεκρούς


Κύμα επιθέσεων που είχε στόχο τις υπηρεσίες ασφαλείας, σιίτες και τη μειονότητα Σαμπάκ, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 40 σήμερα στο Ιράκ, παραμονή της συμπλήρωσης του πρώτου χρόνου από την αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.
Σε κεντρικό δρόμο δυτικά του Τικριτ τρείς ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον σημείου ελέγχου σκοτώνοντας έναν αστυνομικό. Οι ένοπλοι που καταδιώχθηκαν κατόπιν από περίπολο της αστυνομίας, εγκατέλειψαν το παγιδευμένο
όχημά τους και μετά το ανατίναξαν σκοτώνοντας ακόμη τέσσερις αστυνομικούς.
Στο χωριό Αλ-Μπουσλάιμπι, βορείως της Βαγδάτης, βόμβα εξερράγη στο δρόμο κατά τη διέλευση στρατιωτικής περιπόλου με αποτέλεσμα τρεις στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους.
Στη βόρεια πόλη Τουζ Χουρμάτου, δύο επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον σιιτικού τεμένους προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων. Η σιιτική κοινότητα, που αποτελεί την πλειοψηφία των κατοίκων στο Ιράκ, αποτελεί συχνά στόχο των επιθέσεων που πραγματοποιούν σουνίτες αντάρτες.
Κοντά στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ, σε μια ακόμη επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι στο χωριό Χάζνα της μειονότητας Σαμπάκ. Οι Σαμπάκ, μια αίρεση του σιιτισμού που αριθμεί 30.000 μέλη, διώκονταν την εποχή του Σαντάμ Χουσέιν, ενώ πολλές φορές έχουν αποτελέσει και στόχο της Αλ Κάιντα.

Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου