Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Παράταση 24 ωρών για την επαναγορά ομολόγων


Την παράταση της δυνατότητας συμμετοχής στη διαδικασία επαναγοράς χρέους, έως αύριο Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στις 14:00 (12:00 ώρα Λονδίνου) για τους κατόχους σειράς ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, ανακοίνωσε πριν λίγο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ).
Όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ομόλογα που είχαν ήδη υποβληθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας η οποία προκηρύχθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και ολοκληρωνόταν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου δεν μπορούν να ανακληθούν.
Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, κ.Στ.Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στη διαδικασία, δήλωσε ότι
"αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την πρόσκληση προσφοράς των καθορισμένων για ανταλλαγή αξιόγραφων έως τις 11 Δεκεμβρίου 2012. Κάτοχοι οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής (τα ομόλογά τους) μπορούν ακόμη να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία ρευστότητας, η οποία προσφέρεται μέσω της πρόσκλησης. Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα αποδεχθεί όλα τα ομόλογα που θα προσφερθούν μέσω της πρόσκλησης αυτής, θα συνεχίσει να εξετάζει με τους πιστωτές της του επίσημου τομέα περαιτέρω βήματα για την επαναφορά του χρέους της σε βιώσιμο δρόμο. Μελλοντικά μέτρα ενδέχεται να μην συμπεριλαμβάνουν μια ευκαιρία αποεπένδυσης από τα καθορισμένα αξιόγραφα, στα επίπεδα που προσφέρονται μέσω της (τρέχουσας) επαναγοράς".

Παράλληλα, την πεποίθηση της Επιτροπής ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω συμμετοχής από τους διεθνείς και τους εγχώριους επενδυτές στο πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο Σάιμον Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου