Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ 2011 Κι άλλη λίστα 1.747 φορολογουμένων στο ΣΔΟΕ για αιφνίδιο πλουτισμό

Κι άλλη λίστα 1.747 φορολογουμένων στο ΣΔΟΕ για αιφνίδιο πλουτισμό Μετά τη λίστα Λαγκάρντ στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέα λίστα 1.747 φορολογουμένων που ελέγχονται για αιφνίδιο πλουτισμό από το ΣΔΟΕ, με ονόματα πολιτικών προσώπων , πρώην υπουργών, βουλευτών, ενός πρώην αρχηγού κόμματος, επιχειρηματιών, παραγόντων ποδοσφαίρου, δικηγόρων, γιατρών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "6 μέρες" πρόκειται για ονόματα που προέκυψαν το 2011 μέσω της αυτόματης διαδικασίας ελέγχου του συστήματος Elenxis. Έπειτα, τον Απρίλιο του 2011, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για να γίνει λεπτομερής έλεγχος σε αυτούς τους 1.747
φορολογούμενους, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι ο πλουτισμός είναι πραγματικός και δεύτερον, εάν είναι νόμιμος ή όχι.
Στόχος ήταν η διενέργεια οριστικού φορολογικού ελέγχου όλων των ανέλεγκτων φυσικών προσώπων που δεν δήλωσαν εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και από πώληση ακινήτων αποκτηθέντων με αγορά ή ανέγερση.
Ενάμιση χρόνο μετά ο έλεγχος προχωρά με ρυθμούς χελώνας, ενώ πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να μεταφέρει τόσο τα ειδικά συνεργεία όσο και τον έλεγχο όλων των ανοικτών υποθέσεων στα διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα, πράγμα που σημαίνει πως ότι όλες οι ελεγκτικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα παραιτήθηκε η "Ράμπο των φοροφυγάδων", Καίτη Φραντζεσκάκη μετά τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο υπουργείο καθώς δε μπορούσε να βεβαιώσει και να εισπράξει φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου