Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

200.000 ευρώ κόστισε ο στολισμός της Αθήνας

200.000 ευρώ κόστισε ο στολισμός της ΑθήναςΠέρυσι, ο Δήμος Αθηναίων μέσα σε ένα πνεύμα λιτότητας ή… μιζέριας, στόλισε νερατζιές με κονσερβοκούτια, ανακυκλώσιμα υλικά και φυσικά λίγα λαμπιόνια. 
Φέτος στο ίδιο πνεύμα λιτότητας, στην Αθήνα δεν θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά 16 χριστουγεννιάτικα δέντρα που δημιούργησαν, με τη δική τους εικαστική προσέγγιση, οι σπουδαστές του τμήματος Interior Architecture του κολλεγίου ΑΚΤΟ. Επίσης, η υποδοχή του καινούργιο χρόνου θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, αλλά με φόντο την
Ακρόπολη, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.
Η φωταγώγηση της Αθήνας θα γίνει την Τρίτη και από την πλατεία Συντάγματος θα δοθεί το σύνθημα της έναρξης των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα.
«Μείναμε πιστοί, στο χαμηλότερο δυνατό οικονομικό κόστος, δαπανώντας, όπως και πέρσι, μόλις το 10% των χρημάτων που ξοδεύονταν τα προηγούμενα χρόνια. Οι φετινές εκδηλώσεις δεν στοχεύουν στον εύκολο και φανταχτερό εντυπωσιασμό, δεν βασίζονται στην αλόγιστη δαπάνη. Για τις εκδηλώσεις διαθέσαμε διακόσιες χιλιάδες, ούτε ευρώ παραπάνω», τόνισε για το κόστος των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου