Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πώς η Ελληνίδα δασκάλα έσωσε 18 νήπια από τα πυρά του μακελάρη του Κονέκτικατ


Πώς η ομογενής δασκάλα έσωσε18 νήπια από τα πυρά του μακελάρη του ΚονέκτικατΗ Ιβόν Τσεκ, ομογενής δασκάλα στο σχολείο που συνέβη το μακελειό, με το θάρρος της και την ψυχραιμία της έσωσε 18 παιδιά από τα πυρά του Ανταμ Λάντζα, ο οποίος μπήκε οπλισμένος σαν αστακός την Παρασκευή στο σχολείο Σάντι Χουκ στο Κονέκτικατ και αφαίρεσε τη ζωή από 27 ανθρώπους, εκ των οποίων τα 20 παιδιά.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιερατικός προϊστάμενος του ελληνορθόδοξου ναού
της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρος Καρλούτσος περιέγραψε πώς η ομογενής δασκάλα έσωσε από τα πυρά του δράστη τουλάχιστον 18 παιδιά.
Με το άκουσμα των πυροβολισμών, οι οποίοι ακούγονταν σε όλο το σχολείο μιας και η Διεύθυνση άνοιξε αμέσως τα μεγάφωνα προκειμένου να ειδοποιηθούν για τον κίνδυνο οι δάσκαλοι και οι μαθητές που βρίσκονταν στις πιο απομακρυσμένες αίθουσες του σχολείου, πήρε 18 παιδιά της Δ' τάξης και τρεις συναδέλφους της και κλείστηκαν σε μια ντουλάπα στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Εκεί έμειναν επί 45 λεπτά μέχρις ότου αποσοβηθεί εντελώς ο κίνδυνος.
«Γνωρίζω την Ιβόν για αρκετά χρόνια, είναι ένας γενναίος άνθρωπος και μια καλή Χριστιανή» τόνισε ο πατέρας Καρλούτσος, προσθέτοντας ότι στο σχολείο φοιτούν τα παιδιά μιας ελληνικής οικογένειας, 6 έως 9 ετών, τα οποία δεν έπαθαν τίποτα, όπως και ένα τρίτο παιδί ελληνικής καταγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου