Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Δριμύ ψύχος στη Β. Ελλάδα, στους -17 το θερμόμετρο στη Φλώρινα


Δριμύ ψύχος επικρατεί σε πολλές περιοχές τής Βόρειας Ελλάδας. Στη Φλώρινα ο υδράργυρος το πρωί έκανε «βουτιά» στους -17 βαθμούς. «Ήλιος με δόντια» επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία, όπου καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες σε πολλές πόλεις. Προβλήματα λόγω παγετού δημιουργήθηκαν το πρωί στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή οδό τής Θεσσαλονίκης.
Οι χαμηλότερες τιμές του φετινού χειμώνα καταγράφηκαν το πρωί στη Δυτική Μακεδονία, όπου το θερμόμετρο το πρωί «έδειξε» -17 βαθμούς στη Φλώρινα, -16 στην
Πτολεμαΐδα και -13 στην Καστοριά. Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -3 στις Σέρρες.
Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία το πρωί να βρίσκεται στους 2 βαθμούς.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού, καθίσταται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δρόμου της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας.
Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο τής Φλώρινας.

 ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου