Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΑΟΚ – ΚΑΛΛΟΝΗ 1-0 : Δεν ενθουσίασε αλλά επιτέλους κέρδισε…

ΑΟΚ – ΚΑΛΛΟΝΗ 1-0 : Δεν ενθουσίασε αλλά επιτέλους κέρδισε…
Το μοναδικό γκόλ της συνάντησης πέτυχε ο Μοκάκε με κεφαλιά στο πρώτο ημίχρονο ( φώτο).

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Έσπασε το ρόδι  το απόγευμα ο ΑΟΚ και με το 1-0 επί της Καλλονής, πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη. Την ήθελε πάση θυσία. Κρατάει τους 3 βαθμούς, αφού η απόδοση του δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, κυρίως στην επανάληψη, που πάντως είχε καλή αμυντική λειτουργία.
Υπήρχε το άγχος, δε βοήθησε ο αγωνιστικός χώρος αλλά και πάλι επιθετικά δεν υπήρχε μεγάλη βελτίωση. Απλά τώρα… μπήκε ένα γκολ. Ένα και να καίει.
Η Καλλονή στο β` μέρος είχε την πρωτοβουλία αλλά έχασε μόνο μια καλή ευκαιρία. Δεν είχε λύσεις όταν έφτανε στην περιοχή του ΑΟΚ. Επιθετικούς θέλει ο ΑΟΚ, επιθετικούς θέλει και η Καλλονή.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΑΟΚ χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα
το Θοδωρή Πακάλτση, που έπαιξε πρώτη φορά φέτος. Άφησε στον πάγκο τον Παγώνη. Στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας ξεκίνησε ο Καλαγκάνης, αφού τελικά ο Γελαδάρης δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Στην άμυνα δεξιά ο Μαραγκός, αριστερά ο Καλαγκάνης στο κέντρο ο Πακάλτσης με τον Τριποτσέρη. Αμυντικοί μέσοι ο Ντιέ με τον Ενσαλίβα, ο Ντος Σάντος πλάγια στα δεξιά και ο Χλωρός πλάγια στα αριστερά. Ο Μπρατσιάνι σε θέση φορ και λίγο πιο πίσω ελεύθερος στον κάθετο άξονα, ο Μοκάκε. Ουσιαστικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι δεν άλλαξε κάτι. Άλλωστε λείπουν οι πολλές επιλογές. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ και είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρίας, απέναντι σε μια ομάδα που δεν απείλησε την εστία του Μάνου Αποστολίδη. Ο ΑΟΚ ήταν καλύτερος και είχε τον έλεγχο του αγώνα.
Στην επανάληψη ο Παγώνης πήρε τη θέση του Πακάλτση και ο Μαραγκός πήγε στη θέση του στόπερ. Η Καλλονή ξεκίνησε καλύτερα και προσπάθησε να πιέσει την εστία του Αποστολίδη. Ο Μοκάκε έγινε αναγκαστική αλλαγή απο τον Αναστασόπουλο και ο Ενσαλίβα πέρασε λίγο πιο μπροστά. Αναγκαστική αλλαγή και ο Ντος Σάντος με τον ΑΟΚ να μην απειλεί αλλά και να του βγαίνει η κούραση. Η Καλλονή είχε την πρωτοβουλία, ο ΑΟΚ έκλεισε τους χώρους με τον Αποστολίδη να κρατάει το μηδέν στο 80`.
Το φιλμ του αγώνα
16` Πάσα του Μανούσου, σουτ μέσα από την περιοχή του Λεοζίνιο άουτ.
20` Σέντρα Ενσαλίβα, κεφαλιά του Μοκάκε το 1-0.
28` Σέντρα Μπρατσιάνι, κεφαλιά Χλωρού σώζει σε κόρνερ ο Μάππας.
50` Σουτ του Γκονζάλες λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
80` Σουτ του Ντάμπος, σώζει ο Αποστολίδης.
Ο διαιτητής Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική, έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Μπρατσιάνι, Μαραγκό, Λεοζίνιο, Χλωρό, Ντος Σάντος, Μάππα, Χωριανόπουλο, Αναστασόπουλος, Ενσαλίβα, Αποστολίδη, Μαρτσέλο.
Σαφώς υπερβολικός στην υπόδειξη καρτών στους παίκτες του ΑΟΚ. Εκνευριστικός σε μεγάλο βαθμό.
Οι συνθέσεις.
ΑΟΚ: 1 Αποστολίδης, 32 Καλαγκάνης, 2 Τριποτσέρης, 16 Μαραγκός, 10 Ενσαλίβα, 8 Μοκάκε, 77 Ντιέ, 7 Χλωρός, 17 Ντος Σάντος, 5 Πακάλτσης, 92 Μπρατσιάνι.
Αλλαγές
46` Παγώνης στη θέση του Πακάλτση
60` Αναστασόπουλος στη θέση του Μοκάκε
70` Πλιάγκας στη θέση του Ντος Σάντος
Πάγκος
93 Τιγγιρίδης, 9 Ποσίνκοβιτς, 11 Πλιάγκας, 14 Αναστασόπουλος, 3 Παγώνης, 99 Ντόσης, 18 Οξύζογλου.
Καλλονή: 29 Μάππας, 12 Χωριανόπουλος, 19 Μαϊστόροβιτς, 14 Αναστασιάδης, 20 Σερφά, 22 Σιλιγαρδάκης, 25 Μαρτσέλο, 26 Λεοζίνιο, 9 Μανούσος, 10 Γκονζάλες, 34 Καζάκης.
Αλλαγές
54` Μανουσάκης στη θέση του Καζάκη
65` Ντάμπος στη θέση του Σιλιγαρδάκη
81` Κριπιντίρης στη θέση του Γκονζάλες
Πάγκος
92 Γόμος, 81 Λαμπρόπουλος, 77 Ντάμπος, 55 Βάλιος, 6 Κριπιντίρης, 33 Γιόνδης, 11 Μανουσάκης.
*Ένταση στη συνέντευξη τύπου
Ο Τιμόθεος Καβακάς ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στη συνέντευξη τύπου, όπου προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο. Πριν και μόλις τελείωσε το παιχνίδι, είχαμε επεισόδιο του προπονητής της Καλλονής και πρώην παίκτη της Καβάλας με τον Κώστα Τσαλίκη.
Ο Καβακάς είπε στις δηλώσεις του: « Σήμερα όλοι καταλάβαμε ότι έπρεπε να κερδίσει η Καβάλα και τελικά κέρδισε. Καλή συνέχεια και στις δυο ομάδες. Κάναμε 14 τελικές προσπάθειες αλλά δεν τα καταφέραμε από λάθος επιλογές η από τον κακό αγωνιστικό χώρο. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ και χάσαμε. Δεν έκανα χειρονομίες, απευθύνθηκα σε 5 που με έβριζαν ενώ εγώ έπαιξα εδώ σε καλές εποχές και τίμησα τη φανέλα της 3 χρόνια, δεν έδωσα το παραμικρό δικαίωμα. Έφτασα στο σημείο να σταματήσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα για αυτή την ομάδα. Όταν πέρασα από τον πάγκο της Καβάλας δεν έβρισα κανέναν αλλά δέχθηκα επίθεση. Όταν δέχεσαι επίθεση δε μπορείς να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια. Έβρισα αυτούς που με έβρισαν».
*Νίκος Παπαδόπουλος: «
Ο τεχνικός του ΑΟΚ Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη ενώ επίσης έδωσε συγχαρητήρια στον Κώστα Βασιλακάκη για τη δουλειά που έκανε.
Αναλυτικά τόνισε: « Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας. Έδωσαν πραγματικά τα πάντα μέσα στο γήπεδο, για να πάρουν μια αγχωτική νίκη. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί, είχαμε δυο τρείς φάσεις μετά το γκολ για να ξανά σκοράρουμε.
Στο β` μέρος αυθόρμητα τα παιδιά, χωρίς να υπάρχει κάποια εντολή, γύρισαν από μόνα τους πίσω, κυρίως γιατί η ομάδα εδώ και για αρκετό διάστημα ήταν χωρίς νίκη.
Για να κρατήσουν το αποτέλεσμα γυρίσανε πίσω. Δεν μου αρέσει οι ομάδες που προπονώ να γυρίζουν πίσω και να παίρνουν ένα αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι λόγω του άγχους έγινε αυτό που έγινε στο β` μέρος. Είμαι σίγουρος ότι στη συνέχεια πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα. Τουλάχιστον ανέβηκε η ψυχολογία. Συγχαρητήρια στον κόσμο που βοήθησε την ομάδα. Δε σχολιάζω ποτέ τη διαιτησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου