Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Νέα δημοσκόπηση φέρνει τη ΝΔ 0,8% πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ

Μία ακόμα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών, αυτή τη φορά από τη Rass για τον Ελεύθερο Τύπο.
Συγκεκριμένα, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 18-20/12, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεται το 25,5% των ερωτηθέντων έναντι του 24,8% που απάντησαν πως θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία.
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, με 5% η Δημοκρατική Συμμαχία, με 4,8%
το ΚΚΕ, ενώ «μένουν εκτός Βουλής» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 2,8%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι (1,4%) και η Δημιουργία, Ξανά (1,2%).
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο προτιμά το 49,6%, με τον Αλέξη Τσίπρα να περιορίζεται στο 28,8%. «Αρνητικά» είναι τα ποσοστά για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στο ερώτημα «αν είναι έτοιμος να κυβερνήσει» απαντά όχι το 73,8%.
Στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση θα εμπιστευόσασταν στην παρούσα φάση για την αντιμετώπιση της κρίσης», το 45% των πολιτών απαντά τη σημερινή και μόλις το 23,7% των ερωτηθέντων τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ερώτημα αν μπορεί να επιτευχθεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ και ταυτόχρονα καταγγελία του Μνημονίου, απαντά «όχι» ή «μάλλον όχι» το 71,6% συνολικά.
«Ισορροπημένες» είναι οι κρίσεις για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του οποίου το έργο αξιολογεί «θετικά» και «μάλλον θετικά» το 47,7%, έναντι του 47,1% που επέλεξε το «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά».
Στα... εξωκοινοβουλευτικά θέματα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων 96,2% υποστηρίζει πως για τους υπαλλήλους της Βουλής θα πρέπει να ισχύσει ότι και για τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές με το 49,5% να πιστεύει πως αυτή η κίνηση είναι στη λάθος κατεύθυνση, έναντι 47,2% που πιστεύει πως είναι σε θετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου